Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937535





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Infrax diende recent geplaatste metergroep te verplaatsen.
02 september 2011
Technicus Infrax zou Synergrid regels niet kennen en niet moeten toepassen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.230.000
Lanaken 02 september 2011

Met ons online bericht van 19 februari 2011  http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3668&Itemid=0  brachten we het verhaal van de door Infrax nieuw geplaatste metergroep die minstens op twee items niet volgens de technische voorschriften van Synergrid werd geplaatst, opmerkingen die vóór het plaatsen aan twee verschillende technici-?- werden gemaakt, mochten niet baten, "zij" weten het immers allemaal veel beter.

FOD Economie.
Morsum Magnificat legde het geval voor aan de Algemene Directie Energie die de zienswijze van Morsum Magnificat diende bij te treden en door te spelen aan Peter Dreesen van Infrax die op zijn beurt de technici liet
terugkeren om hun werk over te doen, dat was uiteraard niet naar de zin van deze laatsten die de klager als een muggenzifter bestempelden. Toch hebben de technici niet alleen hun eigen technisch reglement aan hun laars gelapt, maar ook die van de regels van goed vakmanschap en art. 30-5 van het AREI en dat voor een DNB -Distributienetbeheerder-, ze moesten zich schamen.

Infrax moest haar knoeiwerk overdoen.


Links de verplaatste metergroep, de pijl geeft aan waar deze aanvankelijk, niettegenstaande aanwzijgingen tóch werd geplaatst, Infrax denkt de wijsheid in petto te hebben, maar ze hebben geen rekening gehouden met Morsum Magnificat die het blijkbaar nóg beter kent.

Geen alleenstaand geval.
Het moet ook blijken dat DNB Infrax regelmatig voor de kabel tussen het ALSB en de metergroep een vijfaderige XVB kabel, waarvan een ervan een groen/gele isolatie heeft, toelaat. In Limburg "pitsen" ze de
geel/groene geleider af, maar zó staat het niet in het technisch reglement, óók moet Infrax op te vingers worden getikt en alleen installaties in dienst stellen waarbij de juiste XVB kabel werd gebruikt, een 4G10 met een bruine, zwarte, grijze en blauwe geleider voor de nulleider -art. 199 AREI-.  De ontevreden technicus van Infrax slingerde Morsum Magnificat naar het hoofd dat Infrax vijfhonderdduizend klanten heeft, en in casu de meter, omdat de bewoner klaagde, diende te verplaatsen ; "we kunnen ze dan overal gaan verplaatsen" klonk het bitsig. Heeft Morsum Magnificat hier soms het bewijs geleverd dat Infrax niet weet met wat ze bezig zijn? Dit is niet de énige keer dat we dit aantonen.

Wie zelf wil nagaan hoe e.e.a. moet, kan het technisch reglement op volgende link nalezen:
http://www.vreg.be/sites/default/files/uploads/documenten/technische%20reglementen/TRDE20091204.pdf
Of anders bij Synergrid op deze link  http://www.synergrid.be/index.cfm?PageID=16832 klik op C1/107

Artikel n° : 4104
Geplaatst : 14:24 2/09/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
-te?-Lastig met veiligheid en techniek.

Laatste update ( 03 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.