Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926430





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Schutter Schepenvijverstraat opgepakt.
31 augustus 2011
In thuisland reeds veroordeeld tot 16 jaar voor moord.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.225.800
Gent / Lanaken 31 augustus 2011.

De Federale gerechtelijke politie Gent onder leiding van Onderzoeksrechter Claeys is erin geslaagd de schutter te vatten die op 23 augustus een man neerschoot in de Schepenvijverstraat te Gent. Hij werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter. De schutter beschikte over een vervalst paspoort en werd in Albanië reeds veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar voor moord.

Schietpartij in Schepenvijverstraat.
Op 23/08/11 ‘s avonds betrad de dader een bar in de Schepenvijverstraat. In de bar bond hij enkele diensters aan de handen vast. Toen een 44-jarige Belg naar beneden kwam, vuurde de dader een schot af dat de rechterschouder van het slachtoffer raakte. Hierna vluchtte hij weg. Een perimeter werd ingesteld voor de vaststellingen. Uit het onderzoek bleek dat een afgesprongen relatie met een Russisch meisje aan de basis ligt van de schietpartij. Het meisje had een relatie met de schutter stopgezet en was een nieuwe begonnen met de 44-jarige Belg. Het slachtoffer werd geopereerd en is nog opgenomen in het ziekenhuis voor revalidatie.

Onderzoek naar de schutter.
Op bevel van het parket werd het afstappingsteam en het Labo van de federale politie ter plaatse gestuurd. Ter plaatse werd de vest van de schutter, met daarin een paspoort, teruggevonden.
Onderzoeksrechter Claeys besliste dat de verdere opsporingen dienden te worden uitgevoerd te door de federale gerechtelijke politie Gent. Uit verder onderzoek bleek dat het gevonden paspoort vervalst was. Speurwerk leidde ertoe dat het verblijfsadres van de schutter kon achterhaald worden en op 29/8 werd een huiszoeking uitgevoerd te Brussel waarbij de verdachte werd aangetroffen, alsook het vuurwapen. De verdachte gaf toe geschoten te hebben op zijn concurrent en werd door Onderzoeksrechter Claeys onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het betreft een 38-jarige Albanees die illegaal in België verblijft.

Veroordeling in Albanië.
Uit eerste opzoekingen blijkt dat de verdachte in Albanië veroordeeld is tot 16 jaar gevangenisstraf wegens een moord begin jaren 90. Hij was opgesloten in de gevangenis maar is er na 5 jaar kunnen ontsnappen tijdens de onlusten in Albanië.

Bron : Federale Politie Gent

Artikel n° : 4102
Geplaatst : 16:32 31/08/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.