Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926432





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tekort technologiestudenten blijft aanhouden.
26 augustus 2011
Beter beredeneerde studiekeuze dient volgens LDD gestimuleerd te worden.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.213.700
Brussel / Lanaken 26 augustus 2011.

Agoria heeft er deze week nogmaals op gewezen dat het tekort aan technologiestudenten maar blijft aanhouden. Jaarlijks studeert er ruim een kwart studenten te weinig af om aan de vraag op de arbeidsmarkt te voldoen en dat zal er dit jaar niet beter op worden.
LDD-volksvertegenwoordiger en Voorzitter van de Commissie voor Onderwijs en Gelijke Kansen Boudewijn Bouckaert dringt er op aan dat de Vlaamse overheid initiatieven zou nemen naar de ouders en de studenten toe om tot een beter beredeneerde studiekeuze te komen.

Resolutie.
Samen met de meerderheidspartijen heeft LDD in het Vlaams parlement een resolutie onderschreven om, via een actieplatform, een gecoördineerd actieplan op te zetten om het technofobe keuzepatroon om te zetten in een technofiel keuzepatroon. LDD vreest echter dat de concrete realisatie van een dergelijk actieplan een processie van Echternach zal worden door oeverloos gepalaver met de eindeloze reeks van belangengroepen.

Inschrijvingsgeld diversifiėren.
Boudewijn Bouckaert: “Professor en associatievoorzitter Oosterlinck stelt voor het inschrijvingsgeld voor ingenieurs af te schaffen en voor andere richtingen te verdubbelen. LDD onderschrijft ten volle deze benadering temeer zij reeds eerder voorstelde het inschrijvingsgeld te diversifiėren naargelang de noden van de arbeidsmarkt, maar dit voorstel werd weggewuifd door de socialisten van alle partijen, de Open VLD incluis.”
Het is voor Boudwijn Bouckaert hoog tijd dat de Vlaamse overheid initiatieven neemt naar de studenten toe, zodat zij bij hun studiekeuze drie keer nadenken.

Bron : LDD

Artikel n° : 4091
Geplaatst : 11:17 26/08/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 26 augustus 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.