Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926434





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Bij onweer werken aan kabel-tv luchtnet van Telenet.
23 augustus 2011
Volgens aannemer zouden ploegen gestopt zijn.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.208.200
Tremelo / Lanaken 23 augustus 2011

De lucht was deze morgen in de Grote Bollostraat te Tremelo donker, de regen viel met bakken en de éne bliksem volgde op de andere, als je dan vaststelt dat mensen op dat ogenblik, met behulp van een hoogwerker, aan het luchtnet van het kabeltelevisienet van Telenet werken uitvoeren, dan stel je daarbij toch vragen.

Veel of weinig verdienen.
We stellen ons, buiten het feit dat dit niet te verantwoorden is, de vraag "verdient die firma veel of weinig", veel omdat het personeel tijdens een onweer toch verder werkt, of weinig omdat ze ondanks dat toch blijven verder werken? We weten al jaren, en dit uit de mond van verschillende aannemers, dat Telenet aannemers als een citroen uitperst en vóór de periode dat Morsum Magnificat diverse artikels bracht over de veiligheid, de veiligheidsvoorschriften niet of nauwelijks respecteerde, dat is nu wel veel beter geworden maar wat we vandaag gezien hebben, moeten we toch nog eens aankaarten.



Volgens Nancy waren ze gestopt, onze foto bewijst het tegendeel.

Gestopt.
We willen natrekken hoe men bij de betrokken firma Stroppa bvba reageert en we krijgen Nancy aan de telefoon die beweert dat al hun ploegen gestopt waren, maar we hebben met de foto het bewijs van het tegendeel, toch moet blijken dat kort nadat wij de foto genomen hebben, de werken inderdaad gestopt zijn, nogal wiedes, het regende zó hard dat het zicht zelfs tot twintig meter werd beperkt. Bij Telenet was meneer Coenjaers -zoals gewoonlijk- niet bereikbaar. Dat de werknemers van Stroppa in zo'n omstandigheden blijven werken getuigt enerzijds dat ze geen schrik hebben, maar wie geen schrik heeft kan ook slaag krijgen, nochtans zou Stroppa zaakvoerder Bart S., de gevaren uit zijn vroegere werkomgeving bij Integan moeten kennen.


Dieperstraat te Herselt onder water, Morsum Magnificat zat ook even vast. Een buurtbewoner vertelde dat hij een weerstation had en er op een uur tijd zestig lieter water is gevallen.

Zondvloed.
Er is deze voormiddag in de streek bijzonder veel water gevallen, ondermeer het centrum van Herselt liep volledig onder water, op de Dieperstraat werd de straat met dertig centimeter water overspoeld. Wanneer gaat de goegemeente het begrijpen, vijftig jaar geleden en later hebben wetenschappers bij herhaling voorspeld wat er nu gebeurt, ook wat de bliksem betreft, als de bliksem op bezoek komt en er is grote schade en brand, dan zegt Morsum Magnificat "eigen schuld, dikke bult". Huizen moeten beter beveiligd worden tegen blikseminslag en dat kan perfect.

Artikel n° : 4085
Geplaatst : 17:45 23/08/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 24 augustus 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.