Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926434





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Bestelauto Atelier vzw rijdt zich vast op rotonde aan de Priesterhaagstraat_Update1
22 augustus 2011
Kan een betonnen wegdek al na tien dagen belast worden?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.207.400
Genk / Lanaken 22 augustus 2011.

--- Update 1 16:47 25/08/2011
Mocht de bestuurster wel sturen?
De verantwoordelijke bij Alternatief vzw te Hasselt was vandaag van het voorval nog niet op de hoogte, dat is zeer vreemd. Ook het feit, dat er zeer snel een takelwagen ter plaatse is gekomen, komt vreemd over, het feit dat er rechercheurs in burger tot vlak bij de rotonde reden en zich vervolgens uit de voeten maakten, roept vragen op, óók de politie heeft de bestuurster die zich bedienende van een kruk zien uitstappen, mocht die dame wel sturen?, dat zal Alternatief niet aan onze neus hangen.
--- einde update 1

--- correctie 22:50 22/08/11

Deze namiddag is een bestelauto van de vzw Atelier, die in opdracht van de cvba Nieuw Dak in de appartementen in Kolderbos oud papier ophaalt, aan de vijf dagen geleden aangelegde rotonde aan de Priesterhaagstraat 11 in de greppel tussen de rotonde en de boordsteen terecht gekomen. De zes maanden oude bestelauto heeft zich, met alle gevolgen van dien, muurvast gereden, hoe dat mogelijk is hebben diverse omstanders zich terecht afgevraagd.


Het was de bedoeling dat de bestuurster -met rode broekrok- de richting van de pijl volgde ...

Iedereen is de situatie meer dan beu.
"We hebben de onhoudbare situatie al gemeld aan de cvba Nieuw Dak" zei iemand van Atelier vzw, de werken blijven maar duren en het komt er op neer dat Atelier haar werk niet naar behoren kan uitvoeren. De
klachten komen dus niet alleen van de huurders van de cvba Nieuw Dak, maar nu zelfs ook van firma's, iedereen is de situatie en de modderpoel in Kolderbos meer dan beu. Anderzijds is het zeer vreemd dat de bestuurster die, komende van de Priesterhaagstraat 26 en naar Genk moet, quasi rechtdoor rijdt terwijl ze rechtsaf had moeten draaien. We merkten dat de dame die de bestelauto bestuurde en met krukken loopt. Mag die dame de auto wel besturen?


De zes maanden oude bestelauto zat klem in de greppel, olie bevuilde het hemelwater, nadat de auto getakeld was, doken de bavianen met een bal op die meteen in het met olie bevuilde water terecht kwam. 

Betonnen wegdek pas vijf dagen geleden gegoten.
We weten dat het betonnen wegdek door de firma Heijmans pas op 17 augustus, dus vijf dagen geleden, werd gegoten. Dat er nu al over dat wegdek wordt gereden lijkt ons vreemd, beton moet theoretisch immers 21 dagen
uitharden alvorens belast te kunnen worden, hier is dat amper 5 dagen! Volgens de preventieadviseur van de firma Heijmans is het na vijf dagen belasten van het wegdek, niet de gebruikelijke methode.



De dame met de stok bestuurde de bestelauto, had zij wel het recht om een auto te besturen? Mocht dat niet het geval zijn, dan zal er toch geen haan over kraaien, de politie -in burger- was wel ter plaatse, maar maakte zich toen de fotrograaf opdook uit de voeren, de rangen sluiten zich in Genk immers altijd.

Olievervuiling.
Doordat de bestelauto in de diepe greppel is terechtgekomen, is er ergens een olielek in de motor veroorzaakt waardoor het water in de greppel is vervuild. Bavianen -lees : extreem ondeugende kinderen- uit de buurt -altijd dezelfde kinderen- waren er
weer als de kippen bij om een bal in de met olie besmeurde greppel te gooien, Morsum Magnificat heeft dan maar beslist om zelf de brandweer van Genk op te roepen om de vervuiling te lijf te gaan. Of de Genkse belastingbetaler die interventie zal dienen te betalen is meer dan waarschijnlijk. Het is frappant dat vlak na het ongeval er een auto van de Genkse recherche zou zijn opgedaagd die even snel weer vertrokken is. Er was ook vrij snel een takelwagen die de auto van Atelier vzw takelde en meenam, dus geen politie en geen PV, toch werd er schade aangericht die de brandweer diende te neutraliseren.

De "Bavianen". -lees : extreem ondeugende kinderen- 
Vandaag krijgen we in de Priesterhaagstraat ook klachten van bewoners van andere appartementsblokken die hetzelfde bevestigen als Ihsan Karasu, die bewoners bevestigen aan Morsum Magnificat dat de kinderen
van G.Z. het wel erg bont maken en dat het ook die kinderen zijn die de rood/wit alternerende linten die de werven aan de ronde punten afbakenen, hebben losgerukt, dat hebben twee bewoners vandaag bevestigd. Wanneer Morsum Magnificat de vader van de kinderen, G.Z., daarmee confronteert dan zegt deze "ik heb het al honderd keer aan mijn kinderen gezegd, maar ze luisteren niet" en verder "daarom vind ik het goed als de politie komt, dat maakt nog indruk op de kinderen, maar de politie lacht daarmee, die hebben immers zelf ook kinderen".  We merken op dat die kinderen amper vijf jaar en amper één meter groot zijn, wat er binnen tien jaar dan zal gebeuren, daarop zegt G. "ik zal mijn kinderen altijd verdedigen". Ondertussen beloofde Ali Caglar, Genks schepen van Openbare Werken, het nodige te zullen doen opdat de werven beter zullen worden afgezet. 

Aankloppen bij de vrouw.
Volgens G. zou Morsum Magnificat bij zijn vrouw op de venster zijn komen kloppen, wat manifest onjuist is, de vrouw kent zelfs geen Nederlands en G., die al tientallen jaren in België verblijft, amper. Van anderen in
de buurt vernemen we dezelfde aantijgingen van de vrouw. De man vindt het hoogst abnormaal dat wij zijn naam kennen en wil weten wie ons zijn naam zou hebben verklapt, terwijl zijn naam nota bene aan de voordeur van zijn appartement staat vermeld, evenals die van de andere bewoners, in welk land denken die Turkse mensen hier te leven? 

Artikel n° : 4083
Geplaatst : 20:48 22/08/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
 

Laatste update ( 09 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.