Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937170





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Pukkelpop : Veiligheid daar spreekt men veel over_Update1
19 augustus 2011
Wie keurde de stabiliteit van de decadente opstellingen?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.200.200
Hasselt / Lanaken 19 augustus 2011.

--- Update 1 20:55 19/08/2011

Procureur Rubens aanwezig, onderzoek in de doofpot?


Hilde Claes : Politiek, politiek, ik hoor niets en ik zie niets.... werd daarover geen liedje gemaakt ....

In geen enkel interview is een technicus of een ingenieur aan het woord gekomen die is komen uitleggen hoe veilig de situatie was en tegen welke windsnelheden de constructies bestand waren. We vragen ons af wat de taak van de Hasseltse Procureur Rubens is? Is er al een onderzoek geweest? Oefent de Procureur soms invloed uit om een onderzoek in een bepaalde richting te sturen? Als iedereen beweert dat alles in orde was, dan is het toch heel simpel; laat ze de keuringsverslagen en eventueel de technische verslagen van de tent-en- en andere installaties voorleggen. Tenten hebben een soort typekeuring met een beschrijving van de opbouw en het te gebruiken materiaal waarmee de tent is opgebouwd, dus heel makkelijk in de praktijk na te gaan. Met de verschijning van de Hasseltse Procureur des Konings hebben de rangen zich gesloten en een ernstig onderzoek zal er nooit komen, de kritische pers evenmin, Vrt Ter Zake heeft het ultralinkse potje nog eens extra afgedekt en de politici van hun gedachtegoed extra publiciteit gegeven. Chokri Mahassine mag komen uitleggen dat specialisten en deskundigen alles gemeten en gecontroleerd hebben. Waarom toont de politicus daarvan geen schriftelijke bewijzen?
Wellicht wordt de volgende editie van het festival -als dat er al komt- omgedoopt tot Politiekpop i.p.v. Pukkelpop.

Knoeien met de opbouw van feesttenten
dat de brandweer niet wil of mag zien.


Een voorbeeld van de opstelling van een feesttent in Genk -De Kring- waar met de opstelling werd geknoeid, de brandweer is gekomen en heeft "dat" en vele andere niet conformiteiten niet gezien. In dit klein deeltje van de tent weren er vier non conformiteiten, de "D" sluitingen waren niet van het type "Green pin", de originele kabel was te kort en werd verlengd met een gewoon stuk ketting, de micrometrische spanner kon niet "geborgd" worden. Het is toch een feit dat een ketting niet sterker is dan de zwakste schakel.....
--- einde update 1

We feesten hier, daar en overal, evenementen worden groter, groots, de gestadig toenemende decadentie doet de goegemeente de crisis die er heerst, verbloemen. Omdat er steeds minder brood is, geeft de politiek het "Volk" steeds meer spelen, mede de steun van de pers worden ze er op de koop toe nog beter van ook.

Veiligheid onbelangrijk.
Veiligheid daar spreekt men veel over, in de praktijk is dat, zoals het hier weer eens wordt bewezen, helemaal anders. Meestal wordt geen of anders veel te weinig aandacht geschonken aan installaties die onderworpen zijn aan "de werking van de wind op de bouwconstructies", waaronder tenten, masten, stellingen en dies meer. De klassieke en alom politiek gekleurde pers heeft immers nooit aandacht voor techniek en veiligheid, alleen de politiek is belangrijk, als er dan iets gebeurt, zoals hier, dan dagen de lijkenpikkers van de pers op en hebben ze, onder het mom van "Nieuws maken" geen oor voor technische opmerkingen. Op technische vragen kunnen de journalisten wegens incompetentie ter zake niet spreken, sensatie, kassa en politiek is de hoofdmoot en de slachtoffers beseffen niet eens dat ze het slachtoffer zijn van de bedoelingen van de klassieke pers. 

Storm.
Om als storm te worden aanzien moet de wind een snelheid van 123 km/u bereiken, volgens het typebestek 400 -Openbare werken- moeten de constructies zoals masten en spaninrichtingen worden gebouwd, rekening
houdend met een veiligheid tegen kantelen van 1.3, er moet rekening gehouden worden met maximum uitzonderlijke windsnelheden van 173 km/u. Was dat hier het geval? Uw redacteur kan het weten want deze had 27 jaar geleden ter zake al een erkenning van het MOW. Morsum Magnificat kan zich niet van de indruk ontdoen dat de installaties niet in overeenstemming waren met de voorschriften. Eerst moet worden uitgemaakt of bij de installaties de veiligheid tegen kantelen -van de masten rekening houdend met de sollicitaties -, werd gerespecteerd, het is niet omdat er enkele betonblokken op de basis werden gelegd, dat dit voldoende is, of de "schuifspanning" voldoende werd opgevangen zodat de basis van de masten niet kon schuiven.

Verantwoordelijkheid nemen.
In juni 2008 trok deze redactie de stabiliteit van een constructie in twijfel van Rock Werchter die langs de openbare weg te Rotselaar was opgesteld -zie link-. Op hun verantwoordelijkheid gewezen, verbeterde de
organisatie toen meteen de situatie. Ook een burgemeester draagt voor dergelijke constructies een verpletterende verantwoordelijkheid, burgemeesters zijn ingevolge art.135.1 van de nieuwe gemeentewet verantwoordelijk voor de veiligheid bij dergelijke evenementen, maar uiteraard gaat niemand de Hasseltse burgemeester daarover één vraag -durven- stellen, integendeel, de linkse pers duwt haar in een slachtofferrol terwijl Hilde Claes, en vooral haar brandweer, een verpletterende verantwoordelijkheid draagt. Zijn ondermeer de installaties gekeurd door een erkend keuringsorganisme?
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=1507&Itemid=0

Parket.
Het is in deze tragedie de taak van het Parket om een deskundige aan te stellen die alles weet over de stabiliteit van de installaties, als het Parket nood heeft aan namen van competentie ingenieurs die in staat
zijn om die berekeningen te maken, dan mag het Parket deze redactie contacteren. Ondertussen zou iedereen moeten weten dat het NICC - Bernard Bertrand - in opdracht van de minister Onkelinx, ettelijke rapporten opmaakte waarbij niet alleen het statuut van de gerechtsdeskundige, maar ook de competentie van Parketexperts in twijfel werd getrokken. In dit land zegeviert de incompetentie, de corruptie en het machtsmisbruik, waarin de klassieke pers zéker haar aandeel heeft.  

Artikel n° 4075
Geplaatst op 8:38 19/08/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 20 augustus 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.