Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937171





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk Kolderbos : Wegeniswerken blijven hinder en irritatie veroorzaken.
15 augustus 2011
Autoverkeer naar appartementen Nieuw Dak volstrekt onmogelijk.

Bezoekers website Morsum Magnificat Professioneel : 1.190.700
Genk / Lanaken 15 augustus 2011.

Je zal maar in de wijk Kolderbos wonen, meer bepaald in de Priesterhaagstraat. Eerst waren er de niet aflatende problemen met de verbouwingswerken door aannemer Vaessen, vervolgens de fouten met de zonneboilers en daarna de veel te lange periode dat de huurders in een tijdelijke woning dienden te verblijven en een deel van hun meubels in een niet daartoe aangepaste container dienden op te slaan waardoor deze schade opliepen. Er zijn ook problemen met de verzekering bij die schadegevallen, de cvba Nieuw Dak is bij Ethias verzekerd, maar ook sommige huurders zijn bij die maatschappij verzekerd, natuurlijk zorgt dat bij schade voor problemen.


Is dit soms het nieuwe openluchtzwembad van Kolderbos of een nieuwe en zoveelste verstoring van het rustig huurgenot van de bewoners en hinderen van de bezoekers? 

Werken maakt bewoners nerveus.
Stad Genk legt nieuwe wegenis aan maar gaat daarbij op een zeer storende manier tewerk. De arbeidsinspectie kwam reeds tussen en sindsdien is de veiligheid en de afbakening van de werkzone enigszins verbeterd maar toch kruipen kinderen, of liever gezegd bavianen, -lees : extreem ondeugende kinderen- onder de afsluitingen en dat onder het oog van hun ouders!. Het is wraakroepend dat de stad Genk uitgerekend tijdens de vakantieperiode de wegen open gooit. De hinder, het slijk en de modder werken demotiverend op het systeem van de bewoners, kinderen gooien stenen in de grote plassen water, pogen zelfs erin te zwemmen en ga zo maar door, maar de grootste ergernis ontstaat door de blokkering van de straten.

Wegenwerken vormen nieuwe hinder voor de bewoners.


De niet aflatende hinder en het verstoren van het rustig huurgenot maakt de wijk Kolderbos en de huurders van de Priesterhaagstraat nóg zenuwachtiger. Genk die meerderheidsaandeelhouder is van de cvba Nieuw Dak gebruiken de sociale huurders al twee jaar als voetveeg.

Over gras rijden.
Wegens de volledig versperde wegen, rijden de bewoners noodgedwongen over de pas aangelegde groenzones, wie dat niet doet kan doodeenvoudig te voet gaan. Al die situaties veroorzaken stress bij de bewoners, ondermeer in de Priesterhaagstraat, 11 waar de politie van Genk zich "andermaal" in de kijker heeft gezet. Daarover later meer. Dat de bewoners nu over de pas aangelegde grasperken rijden is normaal, hoe moeten de huurders anders bij hun appartement komen?

Artikel n° : 4068
Geplaatst : 12:31 15/08/2011

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.