Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937172





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genkse Gerechtsdeurwaarder Gemis : weer gemis aan menselijkheid_Update1
13 augustus 2011
Alle advocaten en collega's kennen de Genkse genadeloze deurwaarder.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.187.300
Genk / Lanaken 13 augustus 2011.

--- Update 1 7:18 14/08/2011
De Privacycommissie 1.
Na de eerste klacht in oktober 2010 laat de CBPL In haar brief SA3/DOS-2010-01375-007-nds het volgende weten:
"We hebben hem uitgelegd dat artikel 16, § 4² van de privacywet dient gerespecteerd te worden en dat door het deponeren van een mededeling aangaande een uitvoerend beslag op de roerende goederen ook niet-gemachtigden het bericht kunnen lezen. In zijn antwoord meldt hij de Commissie dat hij daarvan nota heeft genomen en dat hij er rekening mee zal houden", einde citaat. Het handelde hier over het feit, dat Gemis berichten tussen de deurstijl plaatste in plaats van in de brievenbus, zodat iedere passant dat bericht kon lezen.
Op 6 augustus 2010 werd een nieuwe klacht geplaatst die door een getuigen werd bevestigd, het is in deze zaak dat Gemis op geen enkele van de drie brieven die hem werden toegestuurd wil antwoorden, de CBPL gaat binnenkort uitspraak doen.
--- einde update 1

"Ja we kennen Gemis" zegt een eerste, een tweede,een derde advocaat, gerechtsdeurwaarder Guy Gemis is tot ver in Vlaanderen bij collega's deurwaarders bekend, in Genk kan hij quasi nergens exploten afleveren of de politie moet mee om hem voor agressie en erger te beschermen. Gemis ontziet niets of niemand, was in 2010 reeds onderwerp van een klacht bij de privacycommissie -CBPL-, maar er loopt daar nog een tweede klacht, een pak erger dan de eerste, echter meester Gemis wil op brieven van de CBPL niet reageren, het is nu de Tongerse Arrondissementskamer van de Gerechtsdeurwaarders die met de CBPL contact heeft, binnenkort gaat de commissie over die zaak beslissen.

Schending beroepsgeheim.
Het tweede dossier dat bij de CBPL werd ingediend houdt eveneens verband met de schending van het beroepsgeheim -art.458SW-. Gegevens uit dossiers werden, in bijzijn van derden, uit de doeken gedaan, zelfs
wanneer daartegen geprotesteerd werd, negeerde de aangestelde van Gemis het protest, het ganse verhaal werd door een getuige bevestigd. Als de CBPL de klacht bevestigt, krijgt de gerechtsdeurwaarder nog een strafklacht wegens schending van het beroepsgeheim.

Onnodig bewarend beslag en kosten.
Vorige week, meer bepaald op 8 augustus 2011, toont Gemis alweer hoe hij, om de beslagene te pesten, de code van de gerechtsdeurwaarders aan zijn laars lapt. Hij legt bij een beslagene uitvoerend beslag op
dezelfde goederen die al eerder door hem onder beslag werden gelegd. "Totaal onverantwoord", zegt men bij de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders. "Het had zéker op een andere manier gekund" zegt Nationaal verslaggever Jan D.M. Oók het feit dat Gemis beslag legt op goederen van derden, het bewijs daarvan niet eens wil bekijken, kan niet door de beugel "dat hoort niet" klinkt het opnieuw bij de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders.

De Pitbull in actie.


Alleen al de auto zegt genoeg, de kunstgalerij op de Lippenslaan in Knokke heeft hij blijkbaar niet meer...

Ook met opdrachtgever Belgacom.
Vorig jaar kwam Gemis ook in aanvaring met zijn opdrachtgever BELGACOM die Gemis aanspoorde om wat milder te zijn, maar Gemis negeerde de vingerwijzing én de instructies, ergo trok niettegenstaande een e-mailbericht, de bevoegdheid van de gemachtigde persoon V.C. zelfs in twijfel ! Belgacom onttrok het dossier aan Gemis en verplaatste het prompt naar een deurwaarder, zelfs in een ander gebied.

Elektronisch loket.
Momenteel is er tussen de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders en de voormalige Project Manager van het E-gerechtsdeurwaardersysteem een rechtszaak aan de gang en zoeken experts, in opdracht van de
rechtbank, de zaak uit. Gerechtsdeurwaarder Van Buggenhout wil de wilde en niets ontziende geldhonger van sommige gerechtsdeurwaarders -zoals Guy Gemis- inperken. Een elektronisch loket zou de beslagen inventariseren om zodoende te beletten dat herhaalde onnodige en dure beslagkosten, ten laste van de beslagene, worden gemaakt. Wanneer een deurwaarder beslag legt op een oude tafel en vier stoelen, een andere deurwaarder, of in het geval van Gemis, dezelfde deurwaarder, twee keer -of meer- op dezelfde meubels beslag legt zijn dat nutteloze kosten die in principe gedragen moeten worden door de beslagene. Het moet blijken dat tijdens vergaderingen de deurwaarders rollend over de vloer met mekaar in de clinch lagen. Deurwaarders die telkens weer op dezelfde goederen beslag leggen worden doorgaans door hun solvabele opdrachtgevers fors betaald, maar de beslagene is wel de dupe van dat spel en dat wil gerechtsdeurwaarder Van Buggenhout met zijn E-loket vermijden. Lees hierover meer op onderstaanede
 link : 
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=2392

Nieuwe klacht en recapitulatie dossier.
Na de nieuwe "raid van de Caïd" wordt een nieuwe klacht bij de Nationale Kamer van Deurwaarders geplaatst, alsook een recapitulatie van de klachten die bij de CBPL tegen Gemis lopen. Toen Morsum Magnificat op 8
augustus 2011 van zijn geestdrift op de hoogte werd gebracht, stoof hij met zijn "zwarte bak" meteen weg nog dreigend "dat wij van hem geen foto's mochten maken".

Driehonderdzeventig euro op tien minuten.
Het ganse uitvoerend beslag duurde tien minuten, dat "blitzbesuch von Herr Gemis" heeft de beslagene 370 € gekost, de opdrachtgever was de "sociale" verzekeringskas Xerius.

Artikel n° : 4066
Geplaatst op : 20:56 13/08/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht

Laatste update ( 01 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.