Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937175





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Mag fotojournalist aanwezig zijn bij de berging van een lichaam?
09 augustus 2011
Politie onderzoekt melding van Morsum Magnificat.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.179.000
Bilzen / Lanaken 9 augustus 2011

Zondagmorgen, 17 juli 2011, kwam een Ford Fiësta aan het Jaagpad te Lanaken in het Albertkanaal terecht, Morsum Magnificat kreeg daaromtrent, na telefonische informatie -als pers- van de Brandweer van Maasmechelen informatie omtrent de juiste locatie, het bleek om een wanhoopsdaad te gaan.

Binnen afgebakende zone -na wanhoopsdaad-.
Daar waar enerzijds deze redactie op afstand werd gehouden, mocht fotojournalist Tom Palmaers anderzijds ongestoord op de plaats van het gebeuren rondlopen. Na daarover in eerste instantie bij de fotograaf zelf geïnformeerd te hebben, is deze van mening dat hij "beroeps" en "officieel" is. Volgens Tom Palmaers is Morsum Magnificat, net zoals de andere passanten, even op afstand gehouden omdat wij geen officiële documenten zouden bezitten. Het komt hier op neer dat, indien Tom Palmaers beroepsjournalist zou zijn -wat hij niét is-, zich zómaar bij de berging van een lichaam, binnen de afgebakende zone, mag bevinden en dat de hulpdiensten, zowel de brandweer -in casu Bilzen- als de politie Maasmechelen - Lanaken, dat mag toelaten.

Vragen aan de politie.
Als hoofdredacteur van Morsum Magnificat heb ik als gevolg van de uitspraken van Tom Palmaers daarover schriftelijke vragen gesteld aan de politie van Maasmechelen - Lanaken, die daarover thans een onderzoek instelt. Meteen kan ook nagegaan worden wie Tom Palmaers telkens omtrent de interventies informeert, Palmaers beweert dat hij vlak bij de brandweerkazerne woont en ze bij interventies telkens volgt .... wellicht beschikt Tom Palmaers dan ook over een prioritair voertuig met de nodige signalen waarmee hij óók door het rood licht mag rijden en alle verkeerswetten aan zijn laars mag lappen. Insiders bij de brandweer van Bilzen stellen zich reeds lang vragen over hoe het komt dat de fotojournalist quasi permanent samen met de interventie opdaagt.

Vlaamse Journalisten Vereniging vzw


Voorzitter Walter Van Den Branden tijdens de officiële ontvangst op het Gentse stadhuis.

Beroepsjournalisten.
Het is een publiek geheim dat de vereniging van +/- 4500 beroepsjournalisten, V V J, erg verveeld zit met de concurrentie van de meer dan 8500 niet beroepsjournalisten en de vonnissen die recent daarrond werden geveld. Omtrent het hierboven beschreven voorval laat de Voorzitter van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw 
, Walter Van Den Branden, het volgende weten :
"Uw persoonlijke klacht lijkt me dan ook terecht en kan vanuit het hierboven vermeld principe - op basis van de mij via uw nota bezorgde gegevens - door mij onderschreven worden. Ik heb er geen bezwaar tegen dat u de inhoud van dit bericht gebruikt bij de verdere afhandeling van uw klacht ", einde citaat.

http://www.vlaamsejournalistenvereniging.be/bestuur,

Rechtszaak.
Morsum Magnificat en haar verantwoordelijke uitgever zijn momenteel in een rechtszaak verwikkeld en de Raad Voor de Journalistiek heeft in een kort geding ongelijk gekregen van de Brusselse Rechter. Morsum Magnificat is geen lid van de beroepsvereniging, heeft haar deontologische code nooit onderschreven en bijgevolg heeft de beroepsvereniging en haar pseudo rechtbank voor journalisten, de dienst bij Morsum Magnificat niet uit te maken en dat zint ze uiteraard niet. Morsum Magnificat en haar verantwoordelijke uitgever zijn al meerdere keren door de Rechtbank beoordeeld en vrijgesproken. Het zijn niet een stelletje journalisten van de V V J of de R V J die in dit land bepalen wat mag en wat niet mag geschreven worden, dat is de taak van de Rechtbank.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht.

Artikel n° : 4054
Geplaatst : 12:26 9/08/2011

Laatste update ( 01 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.