Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937176





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Boomterreur aan de tweede Carabinierslaan_Update1
07 augustus 2011
Agentuurhouders KBC verzekeringen overhoop met buren over 32 jaar oude boom.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.243.300
Lanaken 7 augustus 2011.

--- wijziging 20:22 9/09/2011

--- Update 1 17:59 8/09/2011
Waarom stelt politie geen PV op?
Momenteel wacht Yvonne S. nog steeds op de wijkagent Maurice P. die nog altijd een PV dient op te stellen voor twee gaten die in de boom werden geboord waardoor de boom, of op zijn minst delen ervan, afsterven. Agent P. beweert aan deze redactie dat daarvoor reeds een PV is opgesteld, maar dat klopt geenszins, in PV TG.43.L8.001692/2011 is daarvan alvast geen sprake. Volgens de agent zou het verslag van de boomdeskundige er eerst moeten zijn, óók dat is onzin, als er een klacht is over vandalisme dan is de politie, als de gedupeerde dat vraagt, geacht om daarvan PV op te stellen, de schadebestekken kunnen later altijd toegevoegd worden. De politie is ook hier weer niet erg scheutig om de gerapporteerde criminaliteitcijfers up to date te houden. Mogelijk speelt ook één van de partijen een rol, het gaat over een KBC Verzekeringsagent uit Lanaken.
--- einde update 1

Het zit er in Lanaken tussen de KBC verzekeringsagenten Hermans & Van Hoof en hun buur Yvonne S. bovenarms op. Het dispuut handelt over een boom -Californische Cipres- die er al meer dan dertig jaar staat, dus lang vóór de bouw van het verzekeringskantoor.

Vrederechter.
In 2010 werd begonnen met het optrekken van het KBC verzekeringskantoor, dat de boom van Yvonne S. daar stond wisten de bouwheren maar al te goed, in november 2010 stapten de verzekeringsagenten
Cretskens-Hermans naar de Vrederechter te Maasmechelen die besliste dat de boom wegens het "verjaringsprincipe" mocht blijven staan, maar het lijkt er verdacht veel op, dat de KBC verzekeringsagenten volharden in hun boosheid, zij willen de boom weg, niet meteen met een beroep tegen de beslissing van de Vrederechter, maar er werden minder fraaie methodes gebruikt, het ultieme bewijs daarvan is er -nog-niet.

De boom staat er al minstens 32 jaar, maar de KBC
verzekeringshouders vinden dat deze, nadat ze zich
daar zijn komen vestigen, nu weg moet en het doel heiligt de middelen ....


Op de plaats van de pijl werden gaten in de boom geboord en zouden er volgens de boomdeskindige chemische producten zijn ingebracht .... nogal wiedes dat "Ann" geen commentaar aan deze redactie wenst te geven.

Boomonderzoeker is duidelijk.
Eigenares Yvonne S. stelde onlangs vast dat de boom beschadigd is, ergo afsterft, daarom wordt een boomdeskundige aangesteld. In diens verslag "Vaststelling vandalisme en waardebepaling"
van 23 november 2010 en verder tot 23 mei 2011, stelt de boomdeskundige ondermeer het volgende : " Bij een grondige inspectie van de stam en stamvoet heb ik vastgesteld dat er twee gaten werden geboord in de stammen van het gedeelte aan de kant van de buren. Het gaat hier dus duidelijk om een wederrechtelijke actie met als doel het uiteindelijk afsterven en laten verwijderen van de boom ", einde citaat.
Verder staat in het verslag nog het volgende : 
" Het boren van gaten heeft als doel er bepaalde producten of substanties in te kunnen gieten waar de boom op korte of lange termijn van afsterft. Het is voor mij onmogelijk in een oppervlakkig onderzoek en zonder labo onderzoek vast te stellen om welke substantie het gaat, maar het duidelijk dat het een sterk gif of zuur betreft aangezien de conditie van de boom er in enkele maanden sterk op achteruit gaat ".

Burgerlijke partijstelling.
Wanneer deze redactie omtrent de problemen bij de KBC verzekeringsagenten informeert, krijgen we Ann aan de lijn, vrij snel beschuldigt Ann journalisten ervan bij artikels de waarheid te verdraaien, over de zaak en
-volgens haar-, de "uit de kluiten gewassen Conifeer" wil ze niets vertellen, wel dreigen dat, wanneer wij daarover gaan berichten, zij naar de rechter zal stappen. De wijze waarop de dame op doodsimpele vragen reageert, komen ons voor een KBC verzekeraar totaal ongepast en zéker oncommercieel over, ze wil wél met de buurvrouw praten, maar niet met ons. Wij kunnen de eigenares van de beschadigde boom -Yvonne S.- alleen maar aanraden een klacht met Burgerlijke Partijstelling bij de Onderzoeksrechter te Tongeren te plaatsen, hier is duidelijk sprake van overtreding van Art. 1382 Burgerlijk Wetboek dat zegt : "Elke daad van de mens, waardoor aan een ander schade wordt veroorzaakt, verplicht degenen door wiens schuld schade is ontstaan, deze de vergoeden".

Wordt vervolgd in MM 193.

Artikel n° : 4049
Geplaatst :  12:37 7/08/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.