Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937176





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk Kolderbos : Weer problemen met wateroverlast-Update2
07 augustus 2011
Politie komt weer tussenbeide en vordert wijkmeester Nieuw Dak in nachtelijk uur.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.174.300
Genk / Lanaken 7 augustus 2011

--- wijziging 21:42 7/8/11

--- Update 2 20:11 7/08/2011.
Getuige P.is formeel : Ihsan Karasu werd door klager bedreigd.
Bewoner PP bevestigde deze namiddag telefonisch aan deze redactie, getuige te zijn geweest dat het de klager is die Ihsan Karasu heeft aangevallen en met de dood bedreigd, ook PP werd door bewoner G. bedreigd, G. zou valse beschuldigingen uitten waardoor de politie met overdreven manschappen rond middernacht disproportioneel ter plaatse is gekomen. We herinneren aan het voorval in de Geenhornstraat te Genk, óók daar is er veel kritiek op de Genkse politie. Andermaal moet deze redactie óók haar négatieve ervaringen met de Genkse politie aan "De Kring" te Genk benadrukken, óók daar werden boefjes ongemoeid gelaten en werd op de pianist geschoten, het lijkt er verdacht veel op, dat de Genkse politie de verkeerde mensen aanpakt. De politiek roept de bevolking op om verdachte zaken te melden, als dat gebeurt is "hun" politie niet goed gezind. 
--- einde update 2



Het zijn de ouders van deze Bavianen -lees : extreem ondeugende kinderen- die nu uit puur rancune de politie voor de kar spanden, het zijn die ouders die het voor andere kinderen en bewoners verpesten, Nieuw Dak en stad Genk moeten Kolderbos leefbaarder maken door de rotte appels uit de mand te gooien.

--- Update 1 13:00 7/08/2011
Ihsan Karasu beklaagt zich bij deze redactie.
Het moet blijken dat een buur de politie heeft gebeld en bewoner Ihsan vals heeft beschuldigd van bedreigingen met een pistool waarop de Genkse politie rond middernacht disproportioneel is opgetreden en op dat uur
een vrijwillige huiszoeking heeft geforceerd terwijl de kinderen van Ihsan al in bed lagen. Ihsan Karasu had een -defect-alarmpistool liggen en dat heeft de opgeroepen politie op het nachtelijke uur dan maar meegenomen.
Zwartwerk?
Blijkbaar werd de buurman die klacht indiende, onlangs betrapt op zwartwerk, dat zou gebeurd zijn doordat de man niet aflatend, als werkloze met, met pleister besmeurde werkschoenen, de algemene delen bevuilde. Een andere
bewoner herstelt permanent auto's in de garage die daarvoor niet bestemd is en ook die activiteiten verstoren het rustige huurgenot, er wordt ook spanning uit de kelder afgetapt. De cvba Nieuw dak is zich bewust van de situatie maar zegt dat zwartwerk en het herstellen van auto's schering en inslag is, ook de Hasseltse Sociale Inspectie zou de RVA al op de hoogte hebben gebracht. Kortom, er zijn een pak huurders die allerlei regels vierkant aan hun laars lappen, Ihsan -en anderen- zijn dat als bewoner -terecht- meer dan beu. Het is duidelijk dat het "systeem" hier maar al te graag en al te vaak op de pianist-en- schiet en het is vooral Ihsan Karasu die door de politie ernstig geïntimideerd wordt. Nochtans kan de MM redactie over een periode van één jaar niets belastends over Ihsan zeggen. Misschien moet Ihsan, zoals de meesten, de ogen sluiten maar heeft hij, als bewoner, dan niet het recht om mistoestanden aan te kaarten? Het zijn de cvba Nieuw Dak en de stad Genk die hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Wonen en leven in Komderbos :
Roes uitslapen in algemene delen, mag dát wel?


De cvba Nieuw dak is al lang op de hoogte, de politie weet goed genoeg over wie het gaat. 

Overlast.
Het is een feit dat er in de Priesterhaagstraat, 11 regelmatig overlast is. Eén daarvan is de aanwezigheid van een "junkie" die daar wegens een aantal feiten zelfs niet meer zou mogen vertoeven. Dat werd ons door
Nieuw dak bevestigd maar toch komt de man er nog quasi dagelijks, mocht deze zich dan nog gedragen, dan zou dat geen probleem zijn, maar in de gemeenschappelijke ruimten, in casu een traphal en ook in de kelderruimten, zijn roes komen uitslapen, kan óók niet door de beugel. De persoon is voldoende gekend bij de Genkse politie maar toch blijft de overlast die deze persoon veroorzaakt, duren.

Nogmaals.
Ons bereiken
berichten van diverse ontevreden personen -huurders- dat de politie van Genk regelmatig op de hoogte wordt gesteld van de problemen, maar het blijkt dat de Genkse politie telkens op de pianist schiet. We hebben ook weet van diverse criminele feiten die in Genk worden gepleegd, dáár is de politie veel minder aanwezig. Een voorbeeld daarvan zijn de criminele feiten die zich in de Ambachtenlaan afspeelden waar gestolen auto's door Genkse criminelen werden gesloopt en in onderdelen afgevoerd. De FGP van Tongeren ging op korte termijn tot actie over met als gevolg dat de activiteiten stopten. Eerder had een inspecteur van de Genkse politie over die feiten verteld dat er van "hogerhand" aan die toestand niets mocht gedaan worden. Wie gaat in Genk in de fout, de klokkenluiders of het bewind?
--- Einde update 1

De gevolgen van de peperdure -55.000 € per appartement- maar stuntelige verbouwingen van 108 appartementen die in opdracht van de cvba Nieuw Dak in de wijk Kolderbos werden uitgevoerd, blijven zich manifesteren, gisteren kwam in dat verband de politie van Genk er -weer- bij te pas, die de wijkmeester van Nieuw Dak -Noël- 's nachts om 1 uur vorderde.

Afloop verstopt.
Op 17 juli werden huurders uit de Priesterhaagstraat 20 opnieuw geconfronteerd met wateroverlast, dat was ook reeds het geval op 2 december 2010 toen het gezin het pas gerenoveerde pand nog maar pas betrokken
had, dat gezin heeft een waslijst van schade en argumenten om de cvba Nieuw Dak juridisch aan te pakken, iets wat zij na de schade van 17 juli ook gaan doen. Op 6 augustus manifesteren zich problemen met de afloop van het afvalwater van keukens en badkamers aan de Priesterhaagstraat, 11. Door de verstopping kan het water niet afvloeien en wanneer op de bovenliggende appartementen water wordt geloosd, loopt ondermeer het putje op het terras over.

Politie.
Omdat bewoners van de bovenliggende verdiepingen water lozen en het putje op het terras van de lager liggende verdieping overloopt, ontstaan er woordenwisselingen, ergo, wederzijdse bedreigingen en de politie
van Genk wordt opgeroepen. Die stellen inderdaad het probleem vast en roepen 's nachts om 1 uur wijkmeester Noël op. Om poolshoogte te nemen vraagt de wijkmeester aan huurder Ihsan Karasu een zaklamp, maar meer dan kijken kan de wijkmeester van de cvba Nieuw Dak niet. Ondertussen kunnen de bewoners geen water van keuken en badkamer laten aflopen, het moet ook blijken dat de diameter van de aflopen te gering zou zijn. Hoe dan ook, de problemen met de verbouwde appartementen blijven maar duren en dat werkt de ontevredenheid in de hand.

Onderlinge spanningen.
Ook in Kolderbos is, net zoals in de wijk Sledderlo, de verstandhouding tussen de huurders zoek, de bewoners kunnen het onderling niet met mekaar vinden, bovendien moet gezegd worden dat de cvba Nieuw Dak er
niet in slaagt om de huurders, wanneer ze bij herhaling de huurvoorwaarden overtreden, tot de orde te roepen, desnoods maatregelen te nemen. Dat de politie moet tussenkomen omdat de waterafvoer verstopt is toont nogmaals aan dat de cvba Nieuw Dak óók haar aandeel heeft in de mank lopende verstandhouding. Het kan ook niet dat de verlichting in de individuele kelders op de algemene delen is geschakeld, wie daar spanning aftapt voor persoonlijk gebruik, zoals ijskast, diepvriezer, etc. maakt zich in feite schuldig aan diefstal en het is niemand minder dan Nieuw Dak die dat in het hand werkt, ook dát veroorzaakt onderlinge spanningen bij de bewoners. Het is toch onlogisch dat bewoners via hun bergruimte -in de kelder- elektriciteit van de algemene delen kunnen afnemen.

Stad Genk.
Van verschillende kanten vernemen we dat de ontevredenheid in de wijk escaleert. Totnogtoe hebben we geen signalen dat het nieuw aangestelde Raadslid Michel Driessen -CD&V- zijn verantwoordelijkheid opneemt
en een aanvang neemt met orde op zaken te stellen, leuteren in de Genkse gemeenteraad en zitpenningen opstrijken is allemaal geen probleem, maar echt hun job doen, zit er in casu blijkbaar niet in. We hebben Michel Driesen al enkele signalen toegestuurd maar Driessen geeft geen teken van leven. Genk moet dan ook niet leuteren dat wij geen goed nieuws brengen.

Artikel n° 4048
Geplaatst 11:16 7/08/2011 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.