Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937176





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bende vrouwelijke winkeldieven opgerold.
05 augustus 2011
Vijf dievegges uit dezelfde familie uit de regio Tielt.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.170.000
Dendermonde / Lanaken 5 augustus 2011.

Om 13.56u ontvangen we een uitnodiging via email afkomstig is van de FGP van Dendermonde voor een persconferentie om 15.00u.! De FGP van Dendermonde beseft waarschijnlijk niet dat de afstand Lanaken tot Dendermonde 150km ver is. Gevolg is dat Morsum Magnificat niet aanwezig was tijdens de persconferentie zodat we enkel beschikken over de persmededeling die de FGP later verspreidde. 

Winkeldiefstallen in stijgende lijn.
Uit de politionele cijfermatige gegevens blijkt dat het aantal winkeldiefstallen al een viertal jaar in stijgende lijn gaat, zowel op nationaal als arrondissementeel niveau. In 2007 werden nationaal 18.621 feiten geregistreerd waarvan 746 in het arrondissement Dendermonde. In 2010 werden nationaal 23.678 feiten geregistreerd waarvan 1.081 in Dendermonde. Dus een stijging nationaal van ongeveer 25 procent, terwijl binnen het arrondissement een stijging met bijna 50 procent werd opgetekend. Het arrondissement Dendermonde komt daarmee nationaal op de zesde plaats in 2010 wat betreft het aantal geregistreerde winkeldiefstallen.

Dossier Dedames.
In maart 2011 werd door onze diensten een onderzoek opgestart naar aanleiding van een reeks winkeldiefstallen gepleegd in ons arrondissement. De diefstallen werden gepleegd in verschillende winkelketens oa Colruyt en Hema.

Dezelfde daders in beeld.
Via nauwe samenwerking met de veiligheidsverantwoordelijken van de winkelketens kon worden vastgesteld dat bij verschillende feiten telkens weer dezelfde daders in beeld kwamen. Uit onderzoek bleek het te gaan om een goed georganiseerde bende van 5 dievegges van dezelfde familie uit de regio Tielt, die veelvuldig feiten pleegden in Oost- en West-Vlaanderen.

Duizenden euro's.
Vorige week konden tijdens huiszoekingen, te Tielt, uitgevoerd door de FGP Dendermonde, grote hoeveelheden gestolen goederen ter waarde van enkele duizenden euro's worden in beslag genomen, gaande van parfumerie, speelgoed, electrotoestellen tot zelfs etenswaren.

Rommelmarkten.
Het hoofd van de bende, de 50 jarige M.D., werd vorige vrijdag door de onderzoeksrechter
De Bruecker te Dendermonde onder aanhoudingsmandaat geplaatst en drie mededaders werden na voorleiding onder voorwaarden vrijgelaten. Tevens werd het voertuig van M.D., dat nog vol stak met gestolen goederen en waarmee zij en haar trawanten zich verplaatsten om de diefstallen te kunnen plegen, in beslag genomen. Het laatste jaar werd met het voertuig meer dan 100.000 km afgelegd vermoedelijk enkel om van de ene diefstal naar de andere te rijden. M.D. verkocht de gestolen waar ondermeer op rommelmarkten. Om geen argwaan te wekken, deden de dames kleine aankopen in de bezochte winkels. De gestolen goederen werden op een verdoken wijze buiten gesmokkeld.

Bron : FGP Dendermonde

Artikel n° 4047
Geplaatst 22:15 05/08/11
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 06 augustus 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.