Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937184





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk Kolderbos : Politie haalt spelende kinderen uit afgesloten werf.
01 augustus 2011
Niet alleen de kinderen maar ook de ouders moeten opgevoed worden.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.160.200
Genk / Lanaken 31 juli 2011

--- wijziging 10:15 01/08/11

Het mag gezegd worden dat aan de werken in Kolderbos maar geen einde wil komen, de problemen met aannemer Vaessen hebben de timing dan ook grondig in de war gestuurd, nu is de aanleg van groen en de wegenis nog aan de gang, het duurt allemaal lang en de huurders hebben daar uiteraard last van.

Veiligheid beter.
Na enkele acties van WASO -Arbeidsinspectie- heeft de firma Heijmans, die in opdracht van de stad Genk werkt, moeite gedaan om de werf wat veiliger in te richten, de bouwmaterialen werden gegroepeerd en met hekken afgesloten zodat de bewoners -al dan niet met een glaasje teveel op- zich niet aan de hindernissen kunnen kwetsen, de werkzones werden dus, zoals dat voorzien is, afgebakend. Daarover is tussen de stad, de cvba Nieuw Dak en de aannemer Heijmans overleg geweest en de situatie is duidelijk beter, maar nu moeten de huurders gesensibiliseerd worden.


De kinderen kruipen onder de afsluiting om binnen de omheining met de klinkers te spelen, wat verderop is er een speelplein aangelegd. De -allochtone- ouders kijken toe en ondernemen niets om hun kinderen daar weg te halen, de politie van GAOZ kwam vandaag ter plaatse en zou gezegd hebben dat ze de kinderen daar niet meer willen zien. Hebben de ouders dat wel verstaan?

Opvoeden.
Maar wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil. Nu kruipen kinderen, in het zicht van de ouders, onder de afsluitingen, kruipen boven op de stapels klinkers, maken de verpakkingen los en gooien de klinkers in het rond, zelfs óver de omheining in het gras. De ouders die op het gelijkvloers wonen -Priesterhaagstraat 11- kijken toe hoe hun kinderen tewerk gaan, maar ondernemen niets om de kinderen tot de orde te roepen. Het moet dus blijken dat niet alleen dat de  kinderen, maar ook hun -allochtone- ouders dienen opgevoed te worden. Of zijn onze regels voor deze mensen misschien te streng? Het komt ons over dat de cvba Nieuw Dak wat strenger zou moeten toezien op de huurvoorwaarden. Is dat ook niet het werk van de wijkmeesters? Wat doen die mensen eigenlijk? Kunnen die de huurders niet diets maken dat ze hun eigen leefwereld -en die van de bhuren verpesten-? Moet iedereen dat accepteren?

Politie.
Vandaag, zondag 31 juli, waren de kinderen alweer onder de afsluiting door gekropen en een ganse namiddag kabaal aan het maken, dat allemaal aan de overkant van de woningen. Terwijl wat verderop tussen het groen, een speelweide ligt, kruipen kinderen onder de omheining rond de bouwmaterialen door. Toeval of niet, een poosje nadat wij getuige waren, komt de Genkse politie ter plaatse om de kinderen te sommeren om uit de afgesloten werf te komen, hopelijk heeft de politie aan de ouders de boodschap meegegeven dat zoiets hier om verschillende redenen niet getolereerd kan worden, hopelijk geeft de politie de vastgestelde feiten ook door aan de cvba Nieuw Dak zodat bij herhaling opgetreden kan worden. Wie de politie van GAOZ optrommelde is niet duidelijk, maar de interventie was terecht, de politie moet daar veel meer optreden voor het van kwaad naar erger gaat, de wijk Kolderbos dreigt totaal onleefbaar te worden, ook voor de allochtonen die het wél goed menen.

Artikel n° : 4031
Geplaatst : 00:30 01/08/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 01 augustus 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.