Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926435





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Fernand Koekelberg carrousel gaat verder.
31 juli 2011
Commissaris-generaal a.i. Paul Van Thielen neemt nieuwe maatregel.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.159.700
Brussel / Lanaken 31 juli 2011

Met het persbericht van zaterdag 30 juli 2011 laat de commissaris-generaal van de Federale politie Paul Van Thielen weten, dat een nieuwe voorlopige ordemaatregel tegen Fernand Koekelberg is uitgevaardigd, daarmee is de carrousel rond de schorsing een nieuwe episode ingegaan, of daarmee de geloofwaardigheid van ons systeem weer geen deuk heeft gekregen is wéér iets anders.

Geloofwaardigheid.
In zijn persbericht zegt Paul Van Thielen: " .. Ik heb kennis genomen van het arrest van de Raad van State dat stelt dat er een procedurefout is geslopen in de ordemaatregel die recent tegen Fernand Koekelberg is genomen, deze schorsing is vanochtend door de minister van Binnenlandse Zaken ingetrokken, maar de grond van de oorspronkelijke maatregel blijft echter aanwezig. Daarom neem ik vandaag zaterdag 30 juli 2011 een nieuwe ordemaatregel tegen Fernand Koekelberg op basis van dezelfde argumenten, namelijk dat de kwalificatie van de inverdenkingstellingen tegen Fernand Koekelberg zodanig is dat dit feiten zouden kunnen zijn die de waardigheid van het politieambt ernstig in gedrang brengen... ", einde citaat. De nieuwe commissaris-generaal wil daarmee de smet, die sowieso op de politiediensten ligt, van tafel vegen, maar het kwaad is hoe dan ook geschied. Of dit soms een alleenstaand feit is ....., er wordt immers nog heel wat in de doofpot gestopt, óók binnen de politiewereld waar de politiek duidelijk veel te veel invloed heeft.

Minister van BZ Annemie Turtelboom ...



.... persgeil is ze zéker en vast, of ze ook bekwaam is, is een andere vraag.

Vermoeden van onschuld.
Paul Van Thielen gaat in het persbericht als volgt verder :  "... het gaat opnieuw om een voorlopige ordemaatregel die zich niet uitspreekt over de inhoud van de beschuldigingen maar die enkel als doel heeft om de goede werking van de federale politie te waarborgen. Uiteraard wordt bij deze nieuwe procedure rekening gehouden met het arrest van de Raad van State. Betrokkene geniet natuurlijk het vermoeden van onschuld. De wet voorziet dat de minister van Binnenlandse Zaken beslist om deze schorsing al dan niet te bevestigen binnen de tien dagen ...", einde citaat. Het is nu af te wachten of de minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom -Open Vld- haar huiswerk deze keer beter zal doen. Het is nog maar eens bewezen dat de politiek in de Wetstraat bulkt van intriges waarbij de geloofwaardigheid al lang niet meer in vraag dient gesteld, die is er gewoon en dat weten ondertussen vele wakkere burgers ook.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 31 juli 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.