Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926435





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politiezakboekje : Waar blijft het resultaat van het CoPPRAa-project.
29 juli 2011
Is de opleiding preventie radicalisering in de praktijk soms een wassen neus.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.156.400
Brussel / Lanaken 29 juli 2011.

In het kader van het voorzitterschap van de Europese Unie heeft de Federale politie in België in 2010 een handig zakboekje ontwikkeld voor opleiding en preventie van radicalisering. Op donderdag 23 september 2010 was in het Europese kader, daarover in het Antwerpse Ramada Plaza Hotel een persconferentie, in MM_182_09 leest u daarover meer.

Waar blijft het politieboekje.
Het politieboekje zou in het kader van de bestrijding van de criminaliteit een handig en waardevol instrument worden, het zou criminelen en/of terroristen vanaf het beginstadium, via wijkagenten, kunnen detecteren.
Ook op het gebied van de politie zelf zou er verandering komen, niet één wijkagent maar een team van vier. De éne agent zou dan, bij manier van spreken, de andere in het oog kunnen houden! Niettegenstaande dat instrument in april 2011 beschikbaar zou moeten zijn, is daarvan, voor zover wij weten, niets bekend, wij informeerden dan ook bij de persdienst van de Federale politie, maar ook daar -we begrijpen het wel- geen pasklaar antwoord, maar ze gaan ons wel informeren.

Werking van de politie.
Ondertussen hebben wij toch meer dan bedenkingen bij het werk van de politie die veel te veel onder de plak van de politiek opereert, een korps van tweehonderd politiemensen die onder de vleugels van een
burgemeester moeten werken, dat daar niet met veel -politieke- maten en gewichten wordt gewerkt gelooft u toch niemand. Daarom moet éérst bij de werking van de politie -politieke- orde op zaken worden gesteld. Een schrijnend voorbeeld daarvan zijn de niet aflatende verdachtmakingen rond een -ondertussen gewezen- Commissaris-generaal van de Federale politie zelf, niemand zal toch geloven dat daarrond geen pak politieke afrekeningen schuilgaan. De -vuile- politieke spelletjes verpesten het normale werk van iedereen waarbij inderdaad de werking van een land in gevaar komt, de burgers zijn daarvan zelf de schuld, zij kiezen immers de politici die ze verdienen. Een mank lopende organisatie -ook van een land- die niet goed werkt, speelt steeds in het voordeel van criminelen.

Iedereen verdacht?
In onze maatschappij is iedereen verdacht; hoe lager de stand, hoe verdachter, dat komt omdat in die groep de meeste personen voorkomen die niet tevreden zijn in de maatschappij "Unhappy people in society" .De politie die moet toezien en controleren, zou "claen" moeten zijn, maar ook daar worden steeds meer rotte appels gevonden. Hoe
kunnen burgers vertrouwen hebben in politiediensten die zelf niet zuiver zijn? Laat de politie éérst maar bewijzen dat ze intelligent, bekwaam en integer zijn.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 29 juli 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.