Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926436





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Zelfmoordpoging te Ledegem : Minister Turtelboom doet haar job niet.
26 juli 2011
Morsum Magnificat blijft lekkende communicatie van de brandweer aankaarten.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.150.200
Lichtervelde / Lanaken 27 juli 2011

Morsum Magnificat heeft tijdens en na haar onderzoek naar de perslekken via het A.S.T.R.I.D.nv radionet met de nv ASTRID open gecommuniceerd. Aanleiding voor het onderzoek was een brand met elektrische oorzaak in een garage aan de Prieelstraat te Asse en de betweterigheid van de Genkse burgemeester Wim Dries die Morsum Magnificat onterecht verdacht maakte. Niet Morsum Magnificat, maar uitgerekend zijn brandweer van Genk was ondermeer oorzaak van de perslekken, ondertussen heeft de brandweer van Genk lessen getrokken en is gestopt met het doorgeven van adressen via de lekkende Pocsac Pagers.

25 juli 2011 om 16:50

De zelfmoordpoging wordt met adres en reden doorgestuurd, noch de nv A.S.T.R.I.D., noch de minister slagen erin om de brandweer tot de orde te roepen. 

Bij een brand te Asse zei men tegen Morsum Magnificat :
" ... Och meneer u bent veel te laat, een fotograaf van Het Laatste Nieuws was hier al vóór de brandweer ..." sindsdien hebben wij ons onderzoek gestart.

Journalisten boos.
Het resultaat van ons onderzoek is niet onopgemerkt voorbijgegaan maar zoals verwacht worden hier weer de "kleintjes" gepakt omdat de politieke moed ontbreekt om het probleem bij de balorige brandweer fundamenteel aan te pakken, Morsum Magnificat heeft zich door haar onderzoek niet alleen de woede van de minister van Binnenlandse Zaken op de hals gehaald, maar ook die van vele journalisten die nu hun bron zijn kwijtgespeeld. De "grote" journalisten van de gazetten die voor hun bronnen op de één of andere manier kunnen betalen, worden uiteraard nog steeds geïnformeerd, daarvoor overtreden ondermeer brandweermensen hun beroepsgeheim, dat is, zoals we weten, schering en inslag. In dat verband slingert fotojournalist Tom Palmaers ons in een e-mail verwijten naar het hoofd waarmee ook brandweer en politie zouden ingestemd hebben.

Persgeilheid kent geen grenzen.
Het is overduidelijk dat de pers geïnformeerd wordt omdat de informant zelf in de gazet, op de radio of op televisie mag komen. We nodigen iedereen uit om eens een dagje in de omgeving van de Wetstraat te verblijven en zelf te zien hoe politici gedreven zijn om aan de micro te hangen, gefotografeerd te worden en met een lachend gezicht in beeld te kunnen / mogen komen, als de super kontlikjournalisten in de buurt zijn, is het hek van de dam. De mensen beseffen niet dat ze, met medewerking van de "grote?" pers, permanent een oor worden aangenaaid, wie de waarheid durft te spreken wordt afgemaakt. Voorbeeld daarvan is de N-VA die door de ultralinkse pers stiekem -of openlijk- wordt bestreden. Morsum Magnificat staat los van alle pers en ook wij worden overal zoveel mogelijk buiten gehouden.

Minister bijt haar tanden stuk.
Na het bekendmaken van ons onderzoek, maande de nv A.S.T.R.I.D. in haar nieuwsbrief de brandweer opnieuw aan om bij interventies geen adres- of andere informatie via de pagers door te geven. Sommigen, zoals Genk, Maasmechelen en Bilzen hebben daar gevolg aan gegeven maar vele anderen vegen daar vierkant hun broek aan. Op 25 juli 2011 verscheen er weer een zelfmoordpoging, mét adresgegevens en oorzaak. Na de Civiele Veiligheid slaagt de minister er blijkbaar niet in om de brandweer de instructies te doen respecteren.

Politiek.
Omdat alle pogingen om de verantwoordelijken van de brandweer instructies te doen volgen, mislukken, zit er niets anders op dan een dossier aan het Federaal Parket over te maken, als ook dát niet helpt, dan hebben wij in elk geval onze job gedaan.

Artikel n° 4020
Geplaatst 26 juli 2011 14:13u
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 26 juli 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.