Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928222





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Fabrieksbrand bedrijventerrein Aarschot
16 november 2006

Meubelfabriek St. Jozef gaat in vlammen op.


Bezoekers website MM: 163.200
Aarschot / Betekom 16 november 2006.
Omstreeks 01.00u vannacht brak er brand uit in Meubelfabriek St. Jozef op het industrieterrein van Aarschot, omdat er niet alleen zetels, maar ook kleine meubelen worden gemaakt, was er veel brandbaar materiaal aanwezig en dat is ??n van de drie elementen om vuur te maken (materiaal, ontsteking, zuurstof).
Bijkomstig nadeel was de wind die het bestanddeel ?zuurstof? letterlijk en figuurlijk aanwakkerde, daarom werd er ook beroep gedaan op de Brandweer van Leuven.

Commandant LAMBRECHTS en zijn manschappen wilden qua giftige rook geen risico nemen en ontboden de civiele bescherming, op het eerste gezicht waren er geen problemen.




Omstreeks 10.30u kan Commandant Lambrechts van de
Aarschotse brandweer melden dat ze aan de winnende
hand zijn.  Van de zetelopmakerij ST JOZEF blijft er dan
niet veel meer over dan wat smeulend puin.




Om 18.30u is alleen nog wat smeulend puin over.

Grootbrand
Commandant LAMBRECHTS legt uit dat het over een grootbrand gaat en de brandlast heel hoog is omdat er veel papier, hout, karton, etc.  ligt, daarmee rekening houdend zullen de blus- en nabluswerken nog zeker tot vanavond duren.


Vragen.

Bij DURACELL staan bewakingscamera?s opgesteld die ook de straat controleren, het zou blijken dat omstreeks 01.00u vannacht een vrouwelijk persoon (die wegliep) door de camera?s zou geregistreerd zijn, maar de beelden moeten nog bekeken worden zegt iemand van de veiligheid bij DURACELL, ook de Politie van Aarschot heeft meer dan belangstelling voor de beelden.

Aan de winnende hand.
Omstreeks 09.30u kan Commandant LAMBRECHTS aankondigen dat de Aarschotse Brandweer (geholpen door Lueven en later ook Tienen) aan de winnende hand is, dat zien we ondermeer aan de kleur van de rook, onder het puin brand het nog wel, maar de vlammen verminderen duidelijk.

Oud gedeelte.
Het gebouw dat nu in puin ligt staat er al sinds 1960 licht ALFONS DEROOVER toe, morgen 17 november 2006 zou ik er 36 jaar werken, maar de laatste tijd gaat het niet goed met het bedrijf, er werken een vijftigtal werknemers die nu bang afwachten of zetel fabriek St Jozef ooit nog heropgebouwd zal worden.

 

Laatste update ( 17 november 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.