Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926436





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tien miljoen mensen dreigen te verhongeren, MM waarschuwde reeds in 2009.
24 juli 2011
N-VA vraagt Vlaamse noodhulp voor Hoorn van Afrika.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.147.800
Brussel / Lanaken 24 juli 2011.

Als gevolg van de ergste droogte in zestig jaar, wordt de Hoorn van Afrika momenteel getroffen door een verschrikkelijke hongersnood en als de internationale gemeenschap niet ingrijpt dreigen tien miljoen mensen in Kenya, Ethiopië en vooral Somalië te verhongeren. N-VA Vlaams Parlementslid Marc Hendrickx roept de Vlaamse regering op om meteen noodhulp vrij te maken voor deze uitzonderlijke voedselcrisis.

Noodhulp onmisbaar.
Vlaanderen zich moet tonen als solidaire en genereuze natie, zo stelt Marc Hendrickx. "Deze hongersnood is het gevolg van catastrofale droogte waar niemand schuld aan heeft. Oplossingen op lange termijn zoals het
inperken van de Afrikaanse bevolkingsgroei en versterken van de landbouw zijn nodig, maar op dit eigenste moment is directe noodhulp gewoon onmisbaar." Marc Hendrickx wijst er op dat het uitblijven van hulp ook politieke gevolgen kan hebben in de hele regio. "Een land als Kenya is economisch en politiek erg kwetsbaar. Als de instroom van vluchtelingen uit Somalië niet wordt opgevangen met buitenlandse voedselhulp dreigt ook hier een totale instorting."

Media evenement.
Marc Hendrickx zal de Vlaamse regering rechtstreeks aanspreken met de vraag noodhulp vrij te maken. Ook stelt hij de regering voor werk te maken van een Vlaams media-evenement voor geldinzameling.

NVDR :
N-VA Moet méér Morsum Magnificat lezen.
In Morsum Magnificat -voor betalende abonnees- brachten we in MM_163 van maart 2009 reeds een artikel over de dreigende hongersnood.
Ondertussen werd bekend dat de Europese Unie 88 miljoen euro extra gaat vrijmaken voor de hongernood in Afrika. Dit geld komt bovenop de 70 miljoen euro die de EU dit jaar al voorziet voor de regio. Ook de
lidstaten storten nog apart waarmee in totaal 207 miljoen euro aan noodhulp voor het getroffen gebied vrijkomt.

Bron : N-VA

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 24 juli 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.