Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928222





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Woningbrand te Kruibeke eist een dode
13 november 2006
Vragen omtrent oorzaak van de brand en mogelijk aandeel slachtoffer.


Bezoekers website MM : 162.350
Betekom / Rupelmonde 13 november 2006 - Update 1
Heden nacht rond 03.00u is er brand ontstaan in een in slechte staat verkerende woning aan de Hellingstraat te Rupelmonde, daarbij bleef de 22 jarige Wesley P. in de brand. Een vriend, een Nederlander uit Hulst, die daar ook verbleef, werd zwaar verbrand en ligt in het Antwerpse Stuivenberg Ziekenhuis.



Twee woningen nu onbewoonbaar verklaard,
hadden ze dat niet wat vroeger kunnen doen ?
Inzet : Burgemeester Antoine D E N E R T deze morgen op het
Gemeentehuis te Kruibeke in gesprek met Fons van
de GMVH van Beveren omtrent de huisvestingmogelijk-
heden voor het getroffen gezin, het sociale luik is het meest
belangrijke  van zo'n ramp zegt Burgemeester D E N E R T


Oorzaak onzeker.
Alhoewel men op het Parket van Dendermonde van een "Accidentele" oorzaak spreekt, hebben we uit twee zeer goed ingelichte en betrouwbare bronnen vernomen, dat er toch vragen zijn.
Aangezien de perswoordvoerder van het Parket van Dendermonde onze uitspraken aan de telefoon al gewaagd vindt, willen we niet over ??n nacht ijs gaan. We weten dat klassieke journalisten rap tevreden zijn met een uitleg van de Parketten, maar deze redactie is VTM niet.
Toch vragen.
Ondanks dat er voor het Parket van Dendermonde geen vuiltje aan de lucht zou zijn, rijzen toch meerdere vragen, minstens drie personen spreken over het gerechtelijk verleden van het slachtoffer;
In slechte staat.
Burgemeester DENERT van Kruibeke zegt ook dat de staat van de woningen slecht was, ??k de elektriciteit, toch werden die woningen pas op een nieuw ondergronds elektriciteitsnet van INTERGEM aangesloten, nu zijn de nutsvoorzieningen allemaal afgekoppeld (gas, water,elektriciteit) en de woningen onbewoonbaar verklaard, nogal wiedes maar hadden ze dat niet wat vroeger kunnen doen ?
Aanvraag sociale woning.
Het huisgezin met vier kinderen van de bewoner van de afgebrande woning had een sociale woning gevraagd, daarbij werd de geboortedatum van de kinderen niet ingevuld, het slachtoffer WESLEY P. was een vriend en had samen met zijn vriendin zelf ook twee kinderen, maar die wonen wat verder en waren niet aanwezig tijdens de brand .. ? 



Openbare verlichting.
Omdat VRT radio het in het nieuws nog maar eens onterecht over "kortsluiting" had, denken de mensen een verband te moeten leggen met de elektrische kabels die uit de grond komen.
Het gaat om diverse XVB kabels die moeten dienen om de openbare verlichting op aan te sluiten, de kabels liggen er, maar de palen staan er niet en de auto's rijden doodsimpel over de kabels die daardoor uiteraard beschadigd zijn. 
Burgemeester D E N E R T ontevreden.
Wanneer we later op het gemeentehuis van Kruibeke verwijzen naar de toestand met die kabels, roept de Burgemeester er Greet van de Technische Dienst bij en ; "Hoe zit het daar met die verlichtingspalen" vraagt de Burgemeester en vervolgt meteen,  het is met INTERGEM triestig gesteld sneert DENERT, ge kunt ze met al hun constructies gewoonweg niet meer bereiken.
Openbare verlichtingpalen weg.
Wat de Burgemeester niet weet is dat de verlichtingspalen in de buurt van Hellingstraat op een terrein hebben gelegen, maar nu weg zijn.
Morsum Magnificat vraagt  aan een buurtbewoner  " waar naartoe " ? maar de buurtbewoner weet het niet maar wijst wel op de kabels die uit de grond komen, ook ANTOINE DENERT noch de TD weten het.
INTERGEM.
Bij INTERGEM in St Niklaas proberen ze ons met een kluitje in het riet te sturen, we willen weten waarom die XVB kabels daar al geruime tijd onaangesloten uit de grond komen en beschadigd zijn, dat is niet normaal, d?t geven ze bij INTERGEM toe, maar ze vragen ons een dossier nummer wat we uiteraard niet hebben.
Nadat we bij de PR dienst (F.Van Gasse) hebben ge?nformeerd krijgen we daarvan binnen het half uur het bericht dat SIMON VAN WEYMEERSCH de zaak grondig gaat onderzoeken.


Wordt vervolgd en - meer in MM 131.


Laatste update ( 19 augustus 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.