Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937012





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Persrelaties hier niet veel beter dan in Engeland.
17 juli 2011
Betalen voor bronnen en goede maatjes met de politie geldt ook hier.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.135.200
Lanaken 17 juli 2011

Naïevelingen die geloven dat de toestanden met de pers, de politiek en de politie alleen in Londen bestaat, doen er goed aan uit hun slaap te ontwaken, óók hier in dit corrupte land, bestaan er dergelijke toestanden.

Persgeilheid.
Vraagt niemand zich af, waarom, als er ergens iets gebeurt waarbij geen gevaar is voor uitbreiding van het gevaar voor de bevolking, woordvoerders van de Parketten meteen vóór de camera staan, zijn ze soms óók
persgeil? Onlangs konden we vaststellen hoe "familiair" de Vrt journaliste met de -politie-man van de cel vermiste personen omging en zei vóór dat de persconferentie begon "Alain, we moeten vertrekken", of het soms een ramp is dat de Vrt niet aanwezig is op een persconferentie.

Openheid van bestuur verruimen.
In dit land verschuilen te veel mensen zich achter het beroepsgeheim, als het stinkt dan schermt iedereen met het beroepsgeheim en de privacy, daarmee zijn alle stinkende putjes meteen afgedekt en kan niemand
-die het spelletje niet meespeelt- nog iets ontdekken. Het is hoogtijd dat de openheid van bestuur verruimd wordt, personen die kunnen aantonen bij een bepaald onderzoek of zaak op één of andere manier betrokken te zijn, uitleg moeten krijgen, de selectiviteit naar de -bevriende- pers moet afgeschaft. Magistraten moeten in hun Ivoren Toren óók bekeken kunnen worden, wat hebben ze te verbergen?

Redactie Morsum Magnificat © Professioneel
Erik Verbeeck ®


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.