Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937014





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk Kolderbos : Weer lekken in pas gerenoveerd appartement-Update1
17 juli 2011
Verstoren van rustig huurgenot appartementen cvba Nieuw Dak blijft maar aanslepen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.134.900
Genk / Lanaken 17 juli 2011.

Update 1 13:09 18/07/2011
Nieuw Dak vandaag al ter plaatse.
Na de klachten van de huurders bij de cvba Nieuw Dak en de verzekeraar via e-mail, daagde de cvba Nieuw Dak deze morgen al op, er werd vastgesteld dat er ter hoogte van de douche in het bovenliggende appartement een probleem is met de waterleiding. William Engelen van de cvba Nieuw Dak zei al na de middag dat de herstelling ondertussen al is uitgevoerd, het probleem lag bij de mengkraan in de douche van het bovenliggend appartement, de kraan zou met onvoldoende dichtingsmiddel -teflon- zijn aangesloten. Ondertussen hebben de huurders van het betreffende en onderliggende appartement de hinder te verwerken.

Water en elektriciiteit gaan niet samen.


De brandweer van Genk met een dompelpomp in het meterlokaal van de elektriciteit en de zonneboilerinstallaties.

Fundamenteel probleem in meterlokaal. 
Het is onbegrijpelijk dat de cvba Nieuw Dak de installaties voor de zonneboilers in het meterlokaal van de elektriciteit heeft geplaatst, dit is manifest strijdig met de technische voorschriften van Infrax en het A.R.E.I. Elektriciteit en vocht en warmte gaan nu eenmaal niet samen, er is daar een permanent risico voor wateroverlast en een installatie om eventueel water uit de kelder te pompen, is er niet. Nog onlangs diende de brandweer in de Priesterhaagstraat nog te komen pompen. Moet er eerst een elektrocutie plaatsvinden vooraleer deze gevaarlijke toestand wordt aangepakt?
--- einde update 1
  

De cvba Nieuw Dak investeerde in de renovatie van 108 appartementen in Kolderbos zo'n slordige 55.000€ per appartement. Daarvoor dienden de huurders, met alle gevolgen van dien, in een tijdelijk ruilappartement te verblijven, de cvba Nieuw Dak dwong de huurders om, gedurende die periode, hun huisraad onder te brengen in metalen containers, het zou een tijdelijke oplossing voor slechts enkele maanden zijn, maar het werd voor sommigen bijna een jaar.

Schade aan inboedel.
Men hoeft echt geen ingenieur te zijn om te begrijpen dat het opslaan van huisraad, waaronder meubels, elektrische en elektronische toestellen in een metalen en onverwarmde container die in alle weer en wind buiten
staat, ondermeer in sneeuw en ijs, niets anders dan vochtproblemen kan geven, maar de cvba Nieuw Dak had daarvoor een oplossing "chemische vochtvreters", zoals de "Rubson" vochtopnemer, met actieve kristallen die het vocht absorberen en omzetten in een zoutoplossing. Wie "zout" zegt, zegt ook dat Natrium ijzer aantast en doet roesten, dat gebeurde  met de elektrische toestellen, zoals was- en afwasmachines, die in de containers werden geplaatst. Diverse huurders hebben aan hun toestellen dergelijke schade vastgesteld.

Vervangen.
De cvba Nieuw Dak beschuldigde de familie S. ervan dat zij de vochtopnemer niet tijdig van navullingen had voorzien, de huurders verbleven namelijk twee maanden in het buitenland, maar de cvba Nieuw Dak heeft
geen poot om op te staan. Bij RUBSON vinden we bij de technische gegevens namelijk het volgende : "Vochtopnemer van 1000 g werkt gedurende 4 tot 6 maanden voor ruimten tot 30m³ ....", dus ruim voldoende om twee maanden te overbruggen. Maar wat baat het zo'n vochtvreters in een container te plaatsen die niet hermetisch gesloten is, spleten vertoont en regelmatig open en dicht gaat waardoor vochtige buitenlucht wordt aangevoerd. Het aanwenden van vochtvreters was hier niet aan de orde, bijgevolg is de cvba Nieuw Dak aansprakelijk voor de schade.

Nieuw Dak geeft geen informatie
over niet ongevaarlijk product vooor het milieu.
De cvba Nieuw Dak heeft omtrent het gebruik van de vochtvreters aan hun huurders geen enkele instructie gegeven, toch geven fabrikanten zoals RUBSON wel degelijk instructies hoe deze producten moeten worden
gebruikt. Henkel heeft, wat de veiligheid voor het gebruik van die producten betreft, een veiligheidsinformatieblad volgens de EG richtlijnen en de ISO. Wie dat leest zal hopelijk begrijpen wat voor een sociale huurmaatschappij de cvba Nieuw Dak is, niet alleen op het vlak van de -a-sociale huur, maar ook op het vlak van het milieu. Het product is irriterend en mag niet in het afvalwater, in de grond of in wateren terecht komen, niemand van de huurders is, voor zover ons bekend, daaromtrent geïnformeerd.

Verstoren van het rustig huurgenot.
Het gezin S. kwam vroeger al in een vochtig appartement met schimmelvorming terecht. Doktersattesten, rapporten van Stebo, Medische Deskundigen -Hasselt-, het mocht allemaal niet baten. Het gezin met kleine
kinderen, verbleef in een ongezond appartement en de cvba Nieuw Dak stak de kop in het zand. Sinds dat appartement aan de Priesterhaagstraat werd vernieuwd, de cvba Nieuw dak daarvoor 55.000 € spendeerde, heeft het gezin niet aflatend het hoofd moeten bieden aan allerlei mankementen, defecten, slecht geplaatste dichtingen van de ramen, slecht werkende CV, waterlekken en dies meer. Een flagrante verstoring van het rustig huurgenot, het gezin is de toestand meer dan beu en wil verhuizen.

Herhaalde lekken.
Toen het gezin pas enkele dagen het gerenoveerde appartement had betrokken, sijpelde er al grondwater in de kelder. Aannemer Vaesen kwam dat, na tussenkomst van de verzekering, herstellen, Ethias onttrok zich
"wegens voor dat risico niet verzekerd" aan énige vergoeding. In november 2010 was er een hoop ellende met water in de kelder, op 15 juli 2011 is er alweer een lek. Morsum Magnificat slaagde erin om via, via Koen Buntinck te verwittigen, de Voorzitter van de cvba Nieuw Dak is in Marokko met vakantie maar verwittigde William Engelen die op zijn beurt, na telefonisch contact met ons, iemand ter plekke stuurde. Meer dan vaststellen dat het lekt en blijft lekken, kon de man van Nieuw dak echter niet, ondertussen loopt er opnieuw water in de kelder en loopt de huurder weer schade op.

Nieuw dak lekt weer.


In november 2010 sijpelde er grondwater naar binnen, nu weet Nieuw Dak niet waar het lek vandaan komt maar er staat wel alweer enkele centimeter water in de kelder.

Juridische stappen.
De lange reeks problemen met de cvba Nieuw Dak blijven maar duren, we vernemen dat sommigen nu toch juridische stappen gaan ondernemen. Recent kregen honderden huurders van Nieuw dak het bericht dat ze
te veel huur hebben betaald, Nieuw Dak heeft weliswaar terugbetaald, maar het geeft aan hoe de organisatie bij deze sociale huurmaatschappij in mekaar steekt, zowel op administratief als op juridisch en technisch vlak laten ze permanent steken vallen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 18 juli 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.