Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936889





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Auto in Albertkanaal_Update2
17 juli 2011
Mogelijk gaat het om een wanhoopsdaad.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.134.800
Gellik / Lanaken 17 juli 2011.

--- update 3 14:51 5/08/2011
Naar aanleiding van de bewereingen van Tom Palmaers heeft deze redactie vragen gesteld aan de PZ Maasmechelen-Lanaken die daarover een intern onderzoek is gestart. Als de hulpdiensten, óók de politie de fotograaf bij de berging van een slachtoffer binnen de afgebakende zone toelaat, dan moet daar een einde aan komen. Tom Palmaers zegt van zichzelf dat hij "beroeps" en "officiel" is, als dat zó is betekent dat nog niet dat de zelfverklaarde fotojournalist ook binnen de afgebakende zone mag werken, óók de brandweer van Bilzen moet dat weten
--- einde update 1

--- Update 2 12:17 26/07/2011
Morsum Magnificat heeft zowel aan de brandweer van Bilzen als aan de zonechef van de politie te Lanaken de vraag gesteld, waarom fotojournalist Tom Palmaers bij de berging van het lijk, in tegenstelling tot anderen zich binnen de afgebakende zone mocht bevinden. Zelfs al is Palmaers beroeps en zelfs al zou hij over een doorgangsbewijs van BZ beschikken, zou de politie dat nóg niet mogen toelaten. Het wordt hoogtijd dat minister Turtelboom de brief met instructies ter zake verstuurt.
--- einde update 2.

Update 1 13:39 18/07/2011
Het blijkt over een 40 jarige man K. uit Bilzen te gaan die blijkbaar niet uit het water wilde komen en dan ook verdronken is.
--- einde update 1

Rond halftien is er deze morgen 17 juli 2011 een kleine Ford Fiësta in het Albertkanaal langs de Neergelikkerstraat en het Jaagpad, ter hoogte van de oude spoorwegbrug, op een vreemde wijze in het Albertkanaal terecht gekomen, volgens niet bevestigde berichten, zou het om een wanhoopsdaad gaan. 

Jaagpad.
Voor normaal autoverkeer is het jaagpad verboden, maar met een speciale vergunning is toegang met een voertuig toegestaan. Vissers komen daar regelmatig met de auto, maar ook anderen die geen vergunning hebben rijden over dat jaagpad de C3 voorbij. De Ford Fiësta is gekocht bij een garage uit Rekem, we vermoeden dan ook dat de inzittende-n- uit de buurt afkomstig zijn, maar die informatie hebben we niet, dat is bestemd voor de journalisten die op goede voet leven met de hulpdiensten -die met de regelmaat van een klok hun beroepsgeheim schenden-, persgeil zijn ze immers allemaal. De minister van Binnenlandse Zaken moet orde op zaken stellen, maar Turtelboom blijft in gebreke.



Op grote afstand konden er met de telelens toch wat kiekjes genomen worden.

Verschil moet er zijn.
Deze redactie werd op het jaagpad door de brandweer van Maasmechelen op afstand gehouden. Pas later, toen een slachtoffer aan wal was gehesen en in de Novatent werd gelegd, werden we doorgelaten. Aan de andere kant waar de brandweer van Bilzen actief was stond de fotograaf die door de brandweer van Bilzen permanent op sleeptouw wordt genomen, Tom Palmaers, gemoedelijk te keuvelen. Wie brengt die fotograaf steeds op de hoogte?
Langs de éne kant houdt de brandweer van Maasmechelen iedereen op afstand, óók Morsum Magnificat en langs de andere kant laat de brandweer van Bilzen fotograaf Tom Palmaers rustig werken, jawel zó gaat het Limburg, hier de online link naar de gazet van Limburg.
http://www.hbvl.be/limburg/lanaken/auto-neemt-duik-in-kanaal-duikers-op-zoek-naar-lichaam-2.aspx


Na een half uur mochten we uiteindelijk toch dichter komen.

Wanhoopsdaad?
We hebben in extremis toch uit betrouwbare bron vernomen dat het om een wanhoopsdaad zou gaan, meer weten we momenteel niet. 

Brandweer Bilzen en Tom Palmaers : onafscheidelijk.

 
Langs de éne kant houdt de brandweer van Maasmechelen iedereen op afstand en langs de andere kant laat brandweer Bilzen haar kandidaat brandweerman en fotojournalist Tom Palmaers door ....


Meer over Tom Palmaers

Morsum Magnificat heeft niets te leren
van de brandweer inzake telecommunicatie.
De brandweer worstelt met de complexiteit van de ASTRID radiocommunicatie, de vele mogelijkheden en de ruime keuze van de Fleetmapping is voor de brandweer een onneembare hindernis "te ingewikkeld" klaagt de brandweer. Maar ook voor de meest eenvoudige techniek, meer bepaald de plaatsing van mobiele antennes op hun dienstvoertuigen, faalt de brandweer. Op de foto ziet u drie mobiele antennes, de middelste is afgestemd op een golflengte van twee meter, dat wil zeggen, dat men op minder dan een kwart golflengte - ¼ λ-  geen andere hindernissen en zéker geen andere zend- ontvangstantennes moet gaan plaatsen, show verkopen en niet bevriende journalisten beletten hun werk te doen, daar zijn ze zeer goed in, de rest is minder rooskleurig. 
Erik Verbeeck
Vijftig jaar vertrouwd met telecommunicatie en ON4CW / ON4HSC en communiceert in de taal van Samuel Finley Breeze Morse. 

Brandweerauto van Maasmechelen.


De brandweer klaagt over ASTRID -die ze incorrect gebruiken- maar ze slagen er, zoals deze foto aangeeft zelfs niet in om hun mobiele communicatiemiddelen, in casu mobiele antennes, correct te plaatsen, de antennes staan veel te dicht bij elkaar, de minimum afstanden werden niet gerespecteerd, vooral het stralingspatroon en de impedantie van de middenste antenne -met spoel- onderaan is daaraan zeer gevoelig. Een antenne is een belangrijk deel om een verbinding tot stand te brengen.
--- einde update n1.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 augustus 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.