Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936893





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politiecontroles te Heist-op-den-Berg en in de Provincie.
09 juli 2011
Caféhouders niet opgezet met deze controles na laatste werkdag bouw.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.117.100
Heist-op-den-Berg / Lanaken 9 juli 2011

Wie gisteren van Heist-op-den-Berg via de Lostraat richting Liersesteenweg reed, stuitte, even na het rondpunt met de Paul van Roosbroecklaan, in het kader van WODCA controles, op een controlepost van de Heistse politie, deze redactie was één van de ongelukkigen die in het "zakje" mocht blazen.


De WODCA controle in de Lostraat te Heist-op-den-Berg, ook deze redactie mocht in het "zakje" blazen, maar het was "SS" -Super Safe- en kregen deze alcoholtester cadeau -foto rechts-.

Niet te spreken.
We moeten toegeven dat de jonge agenten wel beleefd waren, zelfs grapten dat het resultaat van de test die werd afgenomen "zeer goed" was, dermate dat er nog een geschenkje, in de vorm van een alcoholtestset, werd overhandigd. Behalve een alcoholtest, werden ook de boorddocumenten gecontroleerd. Erg druk was het op de plaats van de controle niet zodat we maar vijf minuten tijd verloren en zodoende op tijd op onze afspraak waren. Minder tevreden waren Heistse caféhouders, ondermeer Sofie van 't Laerke aan de Heistseweg, die reageerde "amaai er zullen er weer veel gepakt worden". De caféhouders zijn niet te spreken over deze acties die op de laatste werkdag van de bouwvakkers gehouden worden. Het moet zijn dat men bij de politie weet dat er op bouwwerven, dus niet alleen in de cafés, veel "gezopen" wordt.

Resultaten.
De korpschef van Heist-op-den-Berg, Luc Geens, kan ons volgende resultaten voor het arrondissement Mechelen meedelen :
° 1.096 controles.
° 644 ademtests.
° 20 positieve ademtests = 3,11 procent.
° 3 ingetrokken rijbewijzen.
° 2 Positieve drugtests in respectievelijk Heist-op-den-Berg en Willebroek.

Wetstraat.
Het zou misschien ook wel eens goed zijn alcoholcontroles in en rond de Brusselse Wetstraat uit te voeren waar aan de lopende band recepties worden gehouden. Daar hebben wij, in al de jaren dat we er al komen, nooit één controle gezien.
 
Lokale politie moet ook in het kader van het
KB van 25 januari 2001 durven toezien op bouwwwerven!
http://www.werk.belgie.be/defaultTab.aspx?id=600


Bouwwerf langs de openbare weg te Berlare -het gehucht van De Gucht-, op één uur kapten ze -op maandagmorgen- maar liefst vier Jupilers naar binnen, vervolgens op de ladders en stellingen .... De bak Jupiler mag in Berlare in de bestelauto niet ontbreken......

Lokale politie.
Dat bouwwerven qua arbeidsveiligheid een zeer kwalijke reputatie hebben, is een publiek geheim. Dat WASO steen en been klaagt over te weinig inspecteurs te beschikken, is óók een feit, dat de lokale politie een belangrijke rol kan spelen in het bevorderen van de veiligheid op werven moeten politici óók willen zien, maar dáár wringt weer het schoentje. Burgemeesters die "hun" politie opdracht geven om óók bouwwerven op conformiteit, minstens met het KB 25 jan 2001 -Tijdelijke en mobiele werkplaatsen- te controleren, plegen wellicht politieke zelfmoord. Nochtans zou een frequente controle van bouwwerven en vooral wegeniswerken ook de algemene en verkeersveiligheid ten goede komen.  Hier zit het venijn van alles "de politiek is zelf de schuld van de malaise". Morsum Magnificat stelde vast dat in gemeenten waar belangrijke politici de scepter zwaaien, het meer misloopt dan in andere waar politiek minder belangrijke personen burgemeester zijn. Daarom roept Morsum Magnificat het Berlare van Karel De Gucht uit als het "Gehucht van De Gucht".   

                                   " ... Is daar in Berlare op de N445  ook geen politierechter met
                                      de auto ergens in vreemde omstandigheden in de voortuin 
                                      van een woning terecht gekomen?, werd dat "accidentje" in
                                     de doofpot gestopt ....?" 
 



De werf was niet in orde met het KB van 25 januari 2001, maar de politie van Berlare ziet dat niet? Is daar in Berlare ook geen politierechter met de auto ergens in vreemde omstandigheden in de voortuin van een woning terecht gekomen, werd dat "accidentje" in de doofpot gestopt?  

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht

Laatste update ( 09 juli 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.