Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926438





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Oudste openstaande verdwijningszaak mogelijk opgelost.
30 juni 2011
Autowrak met botresten uit kanaal Gent-Oostende gehaald.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.102.600
Lovendegem / Lanaken 30 juni 2011

Tijdens een geplande zoekactie in het kanaal Gent-Oostende is gisteren, woensdag 29 juni 2011, een autowrak met skeletale resten uit het water gehaald. De resten zouden toebehoren aan een dame die begin jaren 80 uit de Gentse regio is verdwenen. Deze verdwijning is een van de oudste openstaande dossiers bij de Cel Vermiste Personen. De mogelijke oplossing van dit dossier is te danken aan de nauwe samenwerkingtussen het parket, de lokale politie, verschillende gespecialiseerde federale politiediensten en partners.

Bierstalbrug te Lovendegem.
Tijdens een geplande zoekactie Gent Scan II, op vraag van en in overleg met het parket van Gent, is er op woensdag 29 juni 2011 naar vermiste personen gezocht in het kanaal Gent-Oostende. Er is op acht plaatsen
gecontroleerd en in de omgeving van de Bierstalbrug in Lovendegem werd een autowrak aangetroffen en geborgen. Het gaat om een oude Fiat 127 waarin 42 menselijke botresten zijn aangetroffen. Het zouvermoedelijk gaan om de resten van een dame die begin jaren 80 uit de Gentse regio is verdwenen. De botresten zijn voor een DNA-bepaling naar een expert gebracht en verder onderzoek zal zekerheid moeten brengen over de identiteit van het slachtoffer.

Een van de oudste openstaande dossiers.
De verdwijning van de dame in kwestie is een van de oudste openstaande dossiers bij de Cel Vermiste Personen, die deze zoekactie coördineert. Na al die jaren zal de familie van de vermiste vrouw eindelijk weten wat
er met hun geliefde is gebeurd. Dit resultaat was enkel mogelijk dankzij de nauwe samenwerking tussen alle betrokken partners: het parket van Gent, de lokale politiezone LOWA die de vaststellingen heeft gedaan, de Scheepvaartpolitie Gent voor de beveiliging op het water, het Technisch Steunteam van de Scheepvaartpolitie voor de scans onder water, het duikteam van de Civiele Bescherming van Crisnée voor de berging, de firma Mammoet voor hun technische ondersteuning, het Disaster Victim Identification-team van de federale politie, het labo van de FGP Gent en de dienst Autocriminaliteit van de FGP Gent voor de identificatie van het voertuig.

Bron : Federale Politie

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 30 juni 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.