Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928222





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Veiligheid elektrische installaties : Ondeskundige VRT zaaide verwarring
09 november 2006
Kabinet VERWILGHEN fluit het Bestuur Energie van Marie- Pierre Fauconnier terug  

Bezoekers website MM : 169.950

PERSNOTA :  Kabinet VERWILGHEN fluit Marie- Pierre FAUCONNIER (Energie) terug.

Nieuw KB van 1 april 2006 moet onder druk van
Notarissen en Immobiliën sector aangepast worden

Betekom / Brussel 8 november 2006

Naar aanleiding van een brand in een huurwoning te Baal waar het OCMW een elektrische installatie had laten aanpassen .Als gevolg van een verboden ? Franse schakeling bij een dubbele aansteking? ontstond er brand. Het was deze redactie die bij het Bestuur Energie ijverde om de elektrische installaties van woningen die (opnieuw) verhuurd worden, zouden gekeurd worden op conformiteit met het A.R.E.I.

Kunst en vliegwerk.
We geven toe dat men er bij het Bestuur Energie ? iets ? mee gedaan heeft, maar ze weken af van het oorspronkelijk idee (dat  huurwoningen een conforme elektrische installatie zouden hebben), men heeft het KB alleen toepasbaar gemaakt voor woningen die verkocht worden en dat stuitte op protest van de Notarissen en de Immobilliën sector.

Kabinet wil wet laten aanpassen maar weet niet goed hoe !
Op het Kabinet van Minister Verwilghen had op 20 oktober een onderhoud plaats met vertegenwoordigers van Notarissen en  de Immobiliën sector. Op het Kabinet moet men ingezien hebben dat zijn diensten bij het Bestuur van Energie (een dienst waarop Morsum Magnificat bakken kritiek heeft) hier geblunderd hebben.

Ook Morsum Magnificat had reeds eerder kritiek. 
Vlak nadat het KB van 1 paril 2006 op 20 april in het Staatsblad verscheen, belde deze redactie al met de diensten van JEAN CLAUDE MIGNOLET (Hoofdingenieur / Directeur) om opmerkingen te plaatsen, ondermeer dat men de huurwoningen niet in het KB had opgenomen.

De kwinkslag. 
Op voorgaande opmerking reageert men bij Energie met een kwinkslag ; Dat komt omdat er verzet was uit het Brussels Gewest omdat daar de huurwoningen te veel van huurder wisselen?, dat is natuurlijk onzin.

Vage teksten, protesten doen Verwilghen reageren.
De Notarissen hebben wel gelijk als ze stellen dat het geen zin heeft om nog kosten te maken voor de keuring van een elektrische installatie vlak voor de verkoop als het gebouw toch gesloopt wordt. Deze groep is zich bovendien bij de Minister gaan beklagen niet betrokken geweest te zijn.


Foto : Een conforme elektrische  installatie kan geen brand  door kortsluiting veroorzaken. 

Wetten maken, dan nadenken, dan Wetten wijzigen !
Het is overduidelijk dat men bij het Bestuur ENERGIE hier niet gehandeld heeft met kennis van zaken, maar eerder als een kip zonder kop.
Bij nader toezien (waarom deden ze dat niet eerder ?) ziet men bij VERWILGHEN  ook in dat de omschrijving van de wijziging van artikel 276 veel te breed is, de sector ?n het Kabinet plaatsten volgende opmerkingen  ;
- Wat bij schenking.
- Wat bij een openbare verkoop.
- Wat bij erfenissen.
- Wat bij verkoop met bedoeling te slopen.
- Etc.
Een Kabinetmedewerker zegt dat er  tal van argumenten zijn , waarbij het Kabinet akkoord gaat dat oude installaties moeten gekeurd worden. ?We zoeken naar een gepast  tijdstip om te kunnen ingrijpen. Er is al de verplichting bij een verzwaring om die oude installaties in de wetgeving te krijgen, nu zijn we aan het onderzoeken hoe we dat beter kunnen formuleren, hoe gaan we het eigenlijk beperken?.

Het KB verfijnen.
Het is de bedoeling om het KB te verfijnen, licht men bij Verwilghen toe, de doelgroep beter te kunnen aanpakken, maar het is allemaal niet zo eenvoudig klinkt het een beetje onzeker. Zo?n medewerker op een Kabinet is immers ook iemand die niet uit ervaring kan spreken.

Hete kolen uit het vuur halen.
Waarom men nu op het Kabinet van VERWILGHEN voor zijn dienst ENERGIE de hete kolen uit het vuur moet halen, is deze redactie w?l  duidelijk :  Het Bestuur Energie werkt niet naar behoren en het is meer dan tijd, dat de Minister daar ingrijpt, zijn (?nige !) keuze om Marie- Pierre FAUCONNIER daar in het zadel te zetten heeft de lamentabele toestand bij FOD Energie nog verslechterd.

Veel te weinig personeel.
Als verzachtende omstandigheid kunnen we de onderbezetting van personeel noemen, maar dat is al vele jaren zo en dat manifesteert zich niet alleen op deze Ministeriële dienst, ook andere Ministeries waar controles moeten uitgevoerd worden kampen met dezelfde problemen.
Het is dus heel duidelijk dat Ministers niet willen dat hun diensten goed werken en controles worden uitgevoerd omdat controles nu eenmaal niet populair zijn.
Het te strikt toepassen van regels en wetten is niet bevorderlijk voor de populariteit van de Ministers, de wetten moeten er zijn om ?selectief? te kunnen worden toegepast, voor de vrienden en kennissen kijken we niet zo nauw, maar de vijanden moeten we hard kunnen aanpakken !

Elektriciteit is gevaarlijk voor personen en goederen
In het kader van het massaal niet toepassen van de wet op de aanleg van de elektrische installaties moet de Minister er wel rekening houden dat niet conforme installaties een gevaar betekenen voor overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie en dat valt onder zijn bevoegdheid !

Brand door kortsluiting kan niet.
Tientallen keren ontstaan er branden door kortsluitingen, soms verliezen mensen en ook dieren het leven in zo?n branden, met een kop in één of andere gazet wordt meestal de bladzijde omgedraaid en we zijn het (behalve de nabestaanden van de slachtoffers) weer vergeten, de kassa van de gazetten en de televisie werden er ?weer? beter van, maar :   Een conforme elektrische installatie kan geen brand door kortsluiting veroorzaken !

Morsum Magnificat  gaat acties opdrijven.
Door een recent voorval met een gevaarlijke installatie gaat deze redactie haar acties opdrijven we hopen de medewerking van enige Burgemeesters te krijgen.

www.morse-press.be

 


Laatste update ( 09 december 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.