Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926440





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Internationale drugsbende opgerold_Update1
23 juni 2011
Resultaat van samenwerking Belgische en Nederlandse politie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.087.800
Hasselt / Lanaken 22 juni 2011.

NVDR
Als we deze resultaten zien, dan kunnen we niets anders dan zeggen dat hier de Federale en de Nederlandse politie hun werk hebben gedaan, we vragen ons wel af waarom men dat in Genk niet kan, akkoord een onderzoek naar traficanten is niet in enkele dagen afgerond, maar wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen, dan men in Genk niet mag, niet wil of niet kan, of ergo, niet durft optreden. Dit laatste hebben we niet uit onze duim gezogen, maar is ons tientallen keren door verschillende personen gemeld.

Begin 2010 startte de Federale gerechtelijke politie Hasselt in België een onderzoek naar aanleiding van de problematiek rond hennepplantages in de grensstreek. Er was immers vastgesteld dat het aantal ontdekte plantages in het arrondissement jaar na jaar steeg. Op 20 juni 2011 vielen de Belgische en Nederlandse politie binnen op 36 adressen.

Eindhoven.
Doelstelling van het onderzoek was om te trachten de organisatie achter deze plantages in beeld te brengen. Aan de hand van de beeldvorming kon uiteindelijk een Nederlandse organisatie uit Eindhoven in kaart gebracht worden. In september 2010 werd contact opgenomen met de Nederlandse collega’s uit Eindhoven wat geleid heeft tot een nauwe samenwerking.

Hennepplantages.
In de loop van het onderzoek werd het duidelijk dat er, via vertrouwenspersonen in België, her en der hennepplantages werden opgestart in België, Nederland en Spanje. De oogst werd vervolgens naar knipplaatsen in Nederland gebracht. Na het knippen ging de opbrengst dan naar droogruimtes, eveneens in Nederland, om vervolgens te worden verkocht.

Elf plantages en hard drugs.
Dankzij het onderzoek en na de huiszoekingen van 20 juni 2011 konden in België minstens elf plantages aan de organisatie worden gekoppeld. Tijdens het onderzoek kwam eveneens aan het licht dat de Nederlandse organisatie zich niet
alleen bezighield met de productie van en handel in soft drugs, maar ook met de handel van hard drugs. Het gaat daarbij om cocaïne, amfetamine, XTC -MDMA- en GHB. Dit kwam aan het licht dankzij enkele vertrouwenskopen, gedaan tijdens het onderzoek. Hierbij werd gebruik gemaakt van een infiltratietraject.

Huiszoekingen in België en Nederland.
Toen bleek dat deze week, op 20 juni 2011, een transactie van verdovende middelen zou plaatsvinden in Best -Nederland- werd besloten om tussen te komen.
In samenwerking met de Nederlandse politie werd een actie op poten gezet waarbij er vervolgens 20 huiszoekingen werden uitgevoerd in Nederland en 16 huiszoekingen in België. Tijdens de actie werd in Best op heterdaad in het totaal 2.5 kilo cocaïne, 1 kg hasj, 200.000 XTC-pillen, 250 liter GHB en 2.8 kg MDMA in beslag genomen.

Arrestaties.
Bij de daaropvolgende uitvoering van de huiszoekingen werden in België voorlopig nog een in werking zijnde cannabisplantage evenals twee ontmantelde plantages ontdekt. Verder werden aanzienlijke bedragen aan geld, diverse voertuigen, vuurwapens, pc’s, laptops, GSM-toestellen, hoeveelheden soft drugs en documenten in beslag genomen. In België werden tot op heden 7 personen van hun vrijheid beroofd en in Nederland 10. Voor 7 van deze aangehoudenen in Nederland wordt de uitlevering naar België gevraagd. Gelijktijdig werden er 2 huiszoekingen uitgevoerd in Spanje, namelijk in eigendommen toehorend aan de organisatie.

Duidelijke structuur en taakafbakening.
Het betreft hier dus een criminele organisatie met een duidelijke structuur en taakafbakening waarbij de verantwoordelijkheden voor ieder domein van de verdovende middelen was bepaald.

Bron : Federale Politie.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
jvds.

Laatste update ( 23 juni 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.