Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926440





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse Havendag op 25 juni 2011.
23 juni 2011
Grote publiek is welkom bij Zeevaartpolitie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.087.800
Brussel / Lanaken 22 juni 2011.

De Scheepvaartpolitie neemt op zaterdag 25 juni 2011, van 10 tot 17 uur, deel aan de Vlaamse Havendag en opent uitzonderlijk de deuren voor het grote publiek. Kijklustigen kunnen verschillende vaartuigen en lokalen bezoeken in Gent,Antwerpen en Oostende. Er zijn informatiestands en in Gent geeft de Scheepvaartpolitie enkele demonstraties op het water.

Blik achter de schermen.
Tijdens deze tweede editie van de Havendag, die plaatsvindt in Antwerpen, Gent,
Oostende en Zeebrugge, krijgen jong en oud een blik achter de schermen van het reilen en zeilen in een grote haven. Ook de Scheepvaartpolitie zal die dag in de weer zijn om hun dienst en taken voor te stellen aan de bezoekers. De Scheepvaartpolitie verzorgt in de havengebieden en ook op de andere vaarwegen in het land de politiezorg, de maritieme grenscontrole en de gespecialiseerde politietaken te water.

Gent.
Een deel van het nieuwe gebouw in de Langerbruggestraat zal vrij toegankelijk zijn
voor nieuwsgierigen. Ze krijgen er een rondleiding en passeren langs stands waar informatie is te verkrijgen over mensenhandel -illegalen, illegale tewerkstelling…-, over het Technisch steunteam -TST- van de Scheepvaartpolitie of over de carričremogelijkheden binnen de geďntegreerde politie. De politiezone Gent geeft preventieve tips tegen inbraken, in het bijzonder gericht naar bedrijven. Op wandelafstand van het gebouw en te bereiken via het veer, is een patrouillevaartuig van de Scheepvaartpolitie te bezoeken. Het Technisch steunteam zal ook tonen hoe ze door middel van een onderwaterrobot objecten op de bodem kunnen opsporen. Er zijn gedurende de opendeurdag ook meerdere demonstraties op het water gepland, o.a. de controle van een pleziervaartuig, een man-over-boordsituatie waarbij een drenkeling uit het water wordt gehaald, een vaartuig in panne op het kanaal…

Antwerpen.
De Scheepvaartpolitie Antwerpen stelt haar vloot ter beschikking op de Vlaamse
Havendag. Het patrouillevaartuig SPN 14 zal voor deze gelegenheid bezocht kunnen worden; aan boord kunnen geďnteresseerden kennismaken met het takenpakket van de Scheepvaartpolitie, de beschikbare middelen binnen deze dienst en carričremogelijkheden bij de politie. Het vaartuig zal afgemeerd liggen in het Willemdok en zal, onder voorbehoud van dringende ongeplande operationele inzet, permanent toegankelijk zijn voor bezoekers. Het patrouillevaartuig SPN 06 zal patrouilleren ter hoogte van de rede van Antwerpen en toezicht houden ter hoogte van de activiteiten langsheen de Scheldekaai. Op regelmatige tijdstippen zal het vaartuig afmeren ter hoogte van het ponton aan het Loodswezen en ook hier kunnen bezoekers het vaartuig bezichtigen. Het snelle interventievaartuig type Rigid Hull Inflatable Boat -RHIB- zal permanent -onder voorbehoud van dringende interventies- aanwezig zijn in het Kattendijkdok, ook dit vaartuig zal op regelmatige basis afmeren en ter beschikking gesteld worden voor een bezoek.

Oostende.
In Oostende geeft de Scheepvaartpolitie een demonstratie van de cargoscanner dievrachtwagens en containers in de haven scant. Op het Maritiemplein zal het
Technisch steunteam uitleg geven over het materiaal dat zij gebruiken tijdens hun activiteiten. Er is ook een PR-stand waar gadgets van de politie gratis te verkrijgen zijn.

Het volledige programma is te bekijken op www.vlaamsehavendag.be.

Bron : Federale Politie

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.