Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928222





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FOD ENERGIE kan campagne omtrent veiligheid elektrische installaties niet opstarten
08 november 2006
Minstens 2 miljoen gevaarlijke huishoudelijke elektrische installaties.
Bezoekers website mm : 160.450
Betekom / Brussel 8 november 2006

PERSNOTA 8 november 2006

FOD ENERGIE kan campagne omtrent  veiligheid elektrische installaties vandaag niet opstarten
Vandaag zou FOD ENERGIE haar campagne opstarten maar het zal moeten wachten omdat de Ministeri?le en Koninklijke Besluiten niet ondertekend zijn, de vertraging dient enerzijds te worden gezocht in het feit dat de Minister op handelsmissie is naar Canada, maar de grote schuldige is de nieuwe Directeur ? Generaal van FOD Energie Marie-Pierre Fauconnier die meer oog had voor haar Managementplan en alle waarschuwingen in de wind sloeg.

Minstens 2 miljoen gevaarlijke huishoudelijke elektrische installaties.
De campagne die FOD Energie vandaag richting burgers wilde opstarten, met inbegrip van een nieuwe website, gaat over de toepassing van de Wet van 10 maart 1981, meer bepaald omtrent het A.R.E.I. (Algemeen Reglement Elektrische Installaties) en de artikels die betrekking hebben op de periodieke keuringen van particuliere installaties.
Alle woningen waarvan de elektrische installaties v??r 1981 werden gebouwd, moeten op 1 oktober 2006 opnieuw gekeurd worden en moeten dus na die datum (die al voorbij is) voldoen, dus veilig zijn en dat is bij minstens twee miljoen woningen niet het geval !
Daarbuiten heeft FOD Energie nog een aantal bijkomende maatregelen opgelegd die de keuringorganismen bij nieuwe keuringen moeten uitvoeren.

Onaanvaardbaar.
De keuringsorganismen kregen van FOD Energie begin oktober 2006 een ontwerp van wijzigingen toegestuurd dat op 1 oktober 2006 in voege zouden moeten gaan, dus met terugwerkende kracht  ? U moet er alvast rekening mee houden stelt FOD Energie ? !
Aangezien de Wet er nog niet is, kunnen de keuringorganismen er doodeenvoudig geen rekening mee houden, de keuringsorganismen kunnen niemand verplichten een elektrische installatie aan te passen aan een onbestaande wet.

Minister Verwilghen moet ingrijpen bij F.O.D. Energie.
Op vrijdag 20 oktober is op het Kabinet van VERWILGHEN vergaderd ondermeer met de vastgoedsector (Immo). Voor FOD Energie was er geen vuiltje aan de lucht, ze hebben dit keer ook deels gelijk.

Geen advies bij de Raad van State gevraagd !
Omdat de Directeur Generaal van FOD Energie maandenlang talmde hebben ze nu enkel en alleen het advies van het BEC als voldoende beschouwd, dus geen advies van de Raad van State, als daar maar geen gedonder van komt !

8 November is voorbij.
De deadline waarbij De Minister kon tekenen is zoals gezegd voorbij,  FOD Energie (J.C.Mignolet) is ondertussen op het kabinet van de Minister VERWILGHEN geweest om o.a. te melden dat hun campagne ondertussen niet van start kan gaan, maar er zijn n?g meer problemen.

KB van 1 april.
In het BS van 20 april 2006 werd artikel 276 van het A.R.E.I. gewijzigd, de VRT Radio en Televisie brachten daaromtrent recent onvolledige berichten waardoor er bij de Notarissen en de vastgoedsector protesten rezen.
Nu wil men op het Kabinet van VERWILGHEN dat KB van 1.4.2006 ??k wijzigen, bij FOD Energie hebben ze ??n en ander veel te algemeen omschreven, een huis van v??r 1981 dat wordt verkocht om te slopen, moet uiteraard geen elektrische keuring ondergaan, daarmee hadden ze bij FOD Energie nooit rekening gehouden.

 Erik Verbeeck

Laatste update ( 08 november 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.