Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927924





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Energyville zet eerste stap in Genk-Update1
16 juni 2011
LRM aanziet deze onderneming als onzeker.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.078.300
Lanaken / Genk 15 juni 2011.

--- Update 1 8:38 16/06/2011

Morsum Magnificat daagt Ronnie Belmans opnieuw uit :
Laagspanningsbord EnergyVille voldoet niet aan de wet waarvan Professor Belmans zegt dat het slechts een "advies" is.


Behalve het ontbreken van een overspanningsbeveiliging -art.136-2- hebben we nog andere vragen die wij in Morsum Magnificat 191 zullen stellen, ondermeer de opening rond de kabels -cirkel- die niet dicht werd gemaakt. 

Professor Ronnie Belmans deed in bijzijn van een ploeg van TV Limburg gisteren wel een zeer merkwaardige uitspraak, volgens de Professor zou de toepassing van artikel 136-2 van het A.R.E.I. slechts een advies zijn en niet verplicht, toch staat dit artikel in de Wet van 10 maart 1981, wetten zijn dus voor de professor "Adviezen" en moeten niet nageleefd worden! Het is in het kader van EnergyVille zeer merkwaardig dat hun eigen elektrische installatie niet volledig aan de wettelijke voorschriften voldoet. Het spijt Morsum Magnificat niet dat wij opnieuw "Ander minder goed Nieuws" moeten brengen, burgemeester Wim Dries -CD&V- kon dat wéér niet waarderen, we herhalen het nogmaals : Indien de burgemeester van onze knowhow geen gebruik wenst te maken, zal ze in het kader van het algemeen belang tegen hem gebruikt worden. Elektrische installaties die niet aan het A.R.E.I. voldoen, kunnen een gevaar vormen voor overspanning -in casu wegens potentiaalverschil-, kortsluiting, brand -in casu wegens inductie- en elektrocutie.

Aan Professor Ronnie Belmans :  De wet van 10 maart 1981 is duidelijk -inzet-.

"atmosferische verschijnselen" = bliksem, inductie, potentiaalverschil ... kunnen brand veroorzaken, iets wat bij bliksemontladingen systematisch gebeurt.

--- einde update 1

Vandaag 15 juni 2011 werd de boreling "EnergyVille" in haar tijdelijke vestiging, in afwachting van de realisatie van het EnergyVille-gebouw op de oude mijnsite Waterschei-Thor, ondergebracht. Als tijdelijke vestiging  werd een pand aan de Dennenstraat te Genk gekozen, het aangepaste pand biedt, volgens het persbericht van EnergyVille, plaats aan een dertigtal onderzoekers van K.U.Leuven en VITO.

Grootse plannen.
Energyville : In een volgende fase wordt een nieuw EnergyVille-gebouw in het wetenschapspark ontwikkeld, dit gebouw zal voorzien zijn van geavanceerde labo’s en plaats bieden aan 200 onderzoekers toegespitst op  groene- energieonderzoek. Het onderzoekscentrum levert nu reeds expertise over intelligente energienetten en energie-efficiënte gebouwen, essentieel voor de ontwikkeling van een groenstedengewest en voor het  bereiken van de EU klimaatdoelstellingen. EnergyVille is een samenwerking tussen de onderzoeksinstellingen K.U.Leuven, VITO en IMEC, met de steun van de stad Genk, de Vlaamse regering en de Europese  structuurfondsen. Het kenniscentrum streeft ernaar om bij de top vijf van Europa te horen op het vlak van innovatief energieonderzoek.

EnergyVille in 2020 vijfduizend medewerkers : Wie zal dat betalen denkt u?

Ingrid Lieten met vertraging.

Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten diende vooraf in het Vlaams Parlement nog vragen over Media, Armoedebestrijding en verkoop uitzendrechten voetbal te antwoorden, nadien zette Ingrid Lieten koers naar Genk waar ze in Casino Modern bij de opening van Energyville betrokken was, Ingrid Lieten : "EnergyVille moet de Europese hotspot worden voor duurzaam energieonderzoek. De sector van groene en gezonde energie zal namelijk steeds belangrijker worden de komende jaren en dat zal enorm veel jobs opleveren. Binnenkort benijdt heel Europa Limburg en Genk voor de aanwezigheid van het toponderzoekscentrum Energyville. De Vlaamse regering gelooft in EnergyVille en ik zal mij hiervoor blijven inzetten. Vandaag kunnen de eerste onderzoekers hier aan de slag en dit is slechts het begin van dit groen en gezond verhaal."


vlnr : Ronnie Belmans, Wim Dries, Ingrid Lieten, Herman Reynders

Professor Ronnie Belmans over art.136-2 van het A.R.E.I. : 
 
  "het is slechts een advies en niet verplicht".

Redactie Morsum Magnificat was de ganse tijd -behalve de receptie, waarvoor we zoals altijd bedanken- aanwezig, Ronnie Belmans deed aan deze redactie een zeer merkwaardige uitspraak, u leest daarover meer in  Morsum Magnificat 191 waar u onder meer het bewijs wordt geleverd dat de elektrische installatie van het splinternieuw gebouw van Energyville niet voldoet aan het A.R.E.I.

Eén ding weten we wél zeker : elektriciteit wordt nóg duurder !
Morsum Magnificat waarschuwde al in 2003 :
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3067&Itemid=0

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 november 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.