Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936900





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Noodoproep via SMS binnenkort mogelijk.
14 juni 2011
Voorstel door Kamercommissie Infrastructuur goedgekeurd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.076.800.
Brussel / Lanaken 14 juni 2011.

Binnenkort kunnen de 400.000 doven, slechthorenden en spraakgestoorden in een noodsituatie een sms sturen naar de hulpdiensten. Dat voorstel heeft de Kamercommissie Infrastructuur goedgekeurd. Voor medeauteur Peter Dedecker en gemeenschapssenator Helga Stevens -beiden N-VA- komt  het  geen dag te vroeg dat de mobiele operatoren verplicht worden de bereikbaarheid van de nooddiensten te vergroten voor gebruikers met een handicap.

Niet te onderschatten probleem.
In België was een sms naar de nooddiensten nog niet mogelijk. Een niet te onderschatten probleem, en niet alleen voor mensen met een handicap. N-VA Kamerlid Peter Dedecker: “In een crisissituatie of bij een slechte ontvangst is een goed verstaanbaar relaas niet altijd mogelijk: op zo’n moment kan een noodoproep per sms redding bieden. Een technische oplossing  kan voor de operatoren geen probleem zijn. Het is een kwestie van prioriteiten...”

Operatoren: aan de slag.
Helga Stevens, Vlaams Volksvertegenwoordiger voor de N-VA en zelf doof, beseft als geen ander dat dit een belangrijke stap is: "Na jaren hameren op dit pijnpunt staan we voor een doorbraak. Elke dove en slechthorende heeft zijn eigen verhaal over een crisismoment waarin hij of zij de nooddiensten niet kon contacteren, soms met dramatische gevolgen.  Die tijd is nu hopelijk voorbij. Ik roep de operatoren op om werk te maken van de bereikbaarheid van de nooddiensten via sms!"  

Evolueren met hun tijd.
N-VA stelt vast dat ook de hulpdiensten nu mee kunnen evolueren met hun tijd. In Finland, Oostenrijk, IJsland en Zweden zijn ze al veel langer bereikbaar via sms. Met uitzondering van een plaatselijk initiatief in twee lokale politiezones hinkte ons land flink achterop.

Bron : N-VA

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.