Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936888





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk Kolderbos : Politie gaat verkeerssituatie bekijken.
09 juni 2011
C Bord mag met de auto niet voorbijgereden worden.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.068.400
Genk / Lanaken 9 juni 2011

Het moet blijken dat na de val van Sonia Frans en het daaropvolgend bezoek van Schepen Çaglar, door de aannemer Heijmans verbeteringen aan de inrichting en de afbakening van de werf werden aangebracht, dat wil dus zeggen dat de werf niet zou hebben voldaan aan de wet op de tijdelijke en mobiele werkplaatsen -KB 25 jan 2001-.

De verkeersborden.
Wanneer werken op de openbare weg worden uitgevoerd moeten daarvoor de nodige toelatingen worden bekomen, er dient een plan met de verkeersborden te worden opgesteld dat aan de lokale politie moet worden
voorgelegd en goedgekeurd, daaropvolgend plaatst de aannemer de op het verkeersplan voorkomende borden, het is dan de taak van de politie om dat na te zien.

Lees hier gerelateerde artikels:
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3737&Itemid=2
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3902&Itemid=2

Massaal C3 negeren.
Tijdens de vermeende ontmoeting tussen hangjongeren en senioren van 18 mei 2011 maakte Morsum Magnificat opmerkingen omtrent het massaal negeren van de C3 verkeersborden die in de Priesterhaagstraat bij
het begin van enkele toegangen tot de wijk staan opgesteld en massaal genegeerd worden, maar die opmerking werd eigenaardig genoeg niet gewaardeerd. Geïnformeerd bij de Politie van Genk vernemen we vandaag dat het, samen met de gemeente, wordt nagezien.

Toezicht op verkeerswet.
Rita Ubach, woordvoerder van de politie van Genk, beweert dat bij ongevallen, zoals dat van Sonja Frans, door de politie wordt nagegaan of de werfinrichting voldoet aan de modaliteiten van het KB van 25 januari
2001, het KB van 31 december 1975 -BS 09 december 1975- en het MB van 11 oktober 1976 -niet limitatief-, dat zou willen zeggen, dat de politie van genk een PV opstelt tegen haar broodheer Genk! 
Uiteraard geloven we dat niet.
Over de volgens Morsum Magnificat onvolledig geplaatste C3 borden, waar een onderbord zou moeten komen met bijvoorbeeld "uitgezonderd plaatselijk verkeer" of  "uitgezonderd bewoners"   -artikel 27.1.4. van het KB van 1 december 1975-. zal Rita Ubach met stad Genk nagaan of het klopt dat die situatie moet gewijzigd worden. Dat komt hier zeer vreemd over. Wie ziet er toe op de naleving van de verkeerswet, de politie of de gemeente of stad? Is dat weer geen bewijs dat de politie slippendragers zijn van de burgemeesters en de regels met grote willekeur toepassen?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 juni 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.