Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936781





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Vechtpartij in woonwagenkamp was geen familieruzie.
05 juni 2011
Onwaarheden in Belang van Limburg lokken protest van Christiane V. L.

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 1.062.500
Genk / Lanaken 5 juni 2011

In het Belang van Limburg liet journalist Chris Nelis op 1 juni 2011 een bericht verschijnen over een vechtpartij die dinsdagnacht in het Woonwagenkamp aan de Geenhornsberg zou hebben plaatsgevonden, toch was het niet gedurende de nacht, maar dinsdag 31 mei 2011 omstreeks half elf.

Familieruzie.
Voor de tweede kwakkel die het Belang van Limburg bracht, verschuilt Chris Nelis zich achter informatie van de Genkse politie, het zou een vechtpartij tussen familie zijn geweest maar ook dát klopt niet. Betrokkene Christiane V. L. heeft omtrent de berichtgeving bij Jan Colla geprotesteerd, Jan is ook journalist bij Het Belang van Limburg en collega en protegé van Nelis. Feit is dat de handtastelijkheden in de Geenhornsberg hun oorsprong al kennen sinds 10 februari 2011, toen vielen er reeds rake klappen waarbij Christiane V. L. diverse verwondingen opliep, de juridische gevolgen van die zaak werden al kort nadien door de rechter te Tongeren geseponeerd, het gaat niet om een familie- maar een burenruzie die in een woonwagenwijk tussen diverse clans snel uitbreiding kent.

Wapen.
Het Belang heeft het ook over een door de politie van Genk verloren wapen, maar ook dat bleek kolder. Het zou over een verloren "lader", later afgezwakt naar enkele kogels, gaan, dat is wat onze bron bevestigde. Morsum Magnificat gaat vooraleer haar eigen onderzoek te voeren, geen kolder publiceren zoals Concentra dat doet. Gezien de journalist van Het Belang van Limburg toch goede contacten heeft met de Genkse politie, begrijpen we de tendentieuze berichtgeving niet. Er werd tijdens de vechtpartij door een bepaalde partij gebruik gemaakt van een duimse houten lat van één meter lang waar op het einde twee schroeven ruim één centimeter uitstaken, daardoor raakte iemand gekwetst en werd rond halfelf de ziekenwagen opgeroepen.


Hier speelde de veldslag zich af, geen familie maar burenruzie die al eerder door de rechter te Tongeren geseponeerd werd, alleen de advocaat werd er blijkbaar beter van.

Grond.
Het dispuut zou iets te maken hebben met de uitbreiding van het perceel van Christiane V. L. dat door Genk is toegestaan, de buren zouden daar voordien allerlei spul hebben gedeponeerd en tijdens het lossen van een nieuwe stacaravan zouden de buren -met dezelfde naam- e.e.a. verhinderd hebben waardoor nieuwe bedreigingen werden geuit en partijen eigen vrienden mobiliseerden waarna een massale vechtpartij is ontstaan en de politie van GAOZ werd opgeroepen die ook massaal aanwezig zou zijn geweest.

Wijkagent.
Het moet ook blijken dat de wijkagent van de wijk, Luc B., al in mei 2011 de dienst had moeten hernemen, maar dat nog altijd niet deed. Morsum Magnificat die door deze agent, totaal ongepast, fysiek werd aangepakt, diende -ondermeer daarvoor- een dossier in bij het Comité P. en kort nadien werd de agent, die ook nog in andere zaken wordt genoemd, prompt voor drie maanden ziek .....

Alles in de doofpot.
Er gebeurt in Genk van alles en nog wat, maar buiten oppervlakkige en vaak onjuiste berichtgeving in de lokale pers, mogen de door stad Genk in feite gekochte redecties niets uitspitten, laat staan, publiek maken, het mag nooit aan het licht komen, wie dat wel doet wordt ongeloofwaardig gemaakt en voor gek versleten. Morsum Magnificat blijft naar de gedupeerden luisteren en de zaken onderzoeken, het Genks dossier is ondertussen méér dan een meter dik.

Wordt vervolgd.
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 juni 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.