Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936640





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Parlement plant hoorzittingen over Vlaams Energiebedrijf.
01 juni 2011
Ontwerpdecreet wellicht nog voor het reces goedgekeurd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 843.400
Brussel / Lanaken 1 juni 2011

Het Vlaams Parlement gaat hoorzittingen houden over het Vlaams Energiebedrijf dat de Vlaamse regering wil oprichten. De commissie Energie van het Vlaams Parlement heeft dat woensdag  beslist. Mogelijk raakt de oprichting van het energiebedrijf daardoor niet meer voor het zomerreces door het parlement.
  
Meer marktwerking.
Het Vlaams Energiebedrijf, een programmapunt van de N-VA bij de regionale verkiezingen van 2009, moet zorgen voor meer marktwerking in de energiesector. Bedoeling is dat de Vlaamse regering er knowhow over energiebesparingen en hernieuwbare energie in samenbrengt. De mogelijke participaties die Vlaanderen nu al heeft in de energiemarkt zouden er in deze nv van publiek recht samengebracht worden.

Vrees voor verdere vertragingen.   
Het oprichtingsdecreet van bevoegd minister Ingrid Lieten -sp.a- werd woensdagmorgen besproken in de commissie. Oppositiepartij LDD vroeg om hoorzittingen met energie-experts. N-VA verzette zich
hiertegen, uit vrees voor verdere vertragingen. "Maar het is niet de schuld van het parlement dat we hier twee jaar moeten op wachten", vindt LDD-fractieleider Lode Vereeck. Ook commissievoorzitter Jan Penris
-Vlaams Belang- vindt dat "een dergelijk belangrijk decreet een deftig parlementair debat verdient".
Volgende week legt de commissie de sprekerslijst vast. De mogelijkheid bestaat nog dat het ontwerpdecreet nog voor het reces wordt goedgekeurd. Desnoods kan het ontwerp rechtstreeks naar de plenaire vergadering verhuizen, maar daarvoor is wel de steun van de oppositie nodig.

Bron : Vlaams Belang

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.