Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936640





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radio2 Limburg zet automobilisten aan tot verkeersovertreding-Update1
01 juni 2011
Claxonneren mag alleen als er gevaar dreigt.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 843.200
Hasselt / Lanaken 1 juni 2011.

--- 20:20 01/06/411
Burgemeester Wim Dries -CD&V- laat weten, dat er ruggespraak is geweest met de politie die de zaak in het oog zal houden, maar niet meteen PV's zal opstellen, het blijkt dat het soms beter is om niet meteen te verbaliseren zegt de burgemeester.
NVDR.
In Genk moeten veel wetten door sommigen, of groepen, niet gerespecteerd worden. In andere gevallen treed de politie wél, maar dan disproportioneel op. 
--- einde update 1

De Vrt, in casu Radio2, zette in haar uitzending van deze morgen rond het voetbal, automobilisten aan om massaal op straat te komen en de overwinning te bezegelen door te claxonneren, daarmee spoort Vrt automobilisten aan tot het begaan van overtredingen op de verkeerswetgeving en de Vlarem.

Claxonneren mag niet zómaar.
De verkeerswetgeving ter zake is duidelijk, ondermeer :
33.1. Het is verboden andere toestellen voor het geven van geluidssignalen te gebruiken dan die welke    voorzien zijn in dit reglement of in de technische reglementen van de auto's of van de bromfietsen en motorfietsen.
33.2. Geluidssignalen moeten zo kort mogelijk zijn. Zij zijn enkel toegelaten om een noodzakelijke waarschuwing te geven ten einde een ongeval te voorkomen en, buiten de bebouwde kommen, wanneer men een bestuurder die men wil inhalen moet waarschuwen.
33.3. Tussen het vallen van de avond en het aanbreken van de dag, behalve bij dreigend gevaar, moeten de geluidssignalen vervangen worden door het kortstondig en afwisselend aansteken van de grootlichten en de dimlichten.
Het foutief gebruik van de claxon is een eerstegraads overtreding
Onmiddellijke inning: 50€
Minnelijke schikking: 60 €
Rechtbank: 55€ tot 1375€
Over de verkeerswetgeving leest u meer op onderstaande link :
http://wegcode.be/forum/showthread.php/26284-claxonneren-wanneer-mag-je-dat-doen-wanneer-verkeersboete

Politie GAOZ.
Bij het departement leefmilieu, natuur en energie -lne- -http://www.lne.be/themas/hinder-en-risicos/geluidshinder/regelgeving- verwijst men naar een aanvullend gemeentelijk of politiereglement. Geïnformeerd bij de politie van Genk, weet men te vertellen dat er met de burgemeester daarover een coördinatievergadering is geweest, verwijst men dus naar de burgemeester, dus afschepen. Het is toch nogal wiedes dat, als er een coördinatievergadering tussen de burgemeester en de politie was, de politie dat óók moet weten en de vraag niet moet afwenden en doorverwijzen naar de burgemeester!

Kabinet burgemeester.
Geïnformeerd bij de burgemeester, die niet aanwezig was, óók zijn GSM niet opnam, zei de bediende -die trouwens vriendelijk reageerde- de vraag aan de secretaris Jos Claes voor te leggen en iets te laten weten.

Italianen, Turken.
Genk moet vast en zeker zo'n reglement hebben. Tijdens de periode dat wij in Waterschei woonden, werd de rust aan de Duinenlaan niet alleen met de regelmaat van een klok verstoord door geluidsoverlast van de vzw De Kring, criminele en andere toestanden op de parking ervan, maar ook door het in koor claxonneren van tientallen auto's bij huwelijken van Italianen en Turken. In Genk bestaat de verkeerswet wat dat betreft niet, Genk is het Belgische Instanbul.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 juni 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.