Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926442





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk bibliotheek : Metingen met Minister Schauvliege van gsm-stralingen-Update1
30 mei 2011
Belgisch Instituut Post en Telecommunicatie mag weer metingen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 842.200
Lanaken / Genk 30 mei 2011

Maandag 30 mei 2011 woont Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege in de bibliotheek van Genk een meting van gsm-straling bij. Sinds 2009 is Vlaanderen bevoegd voor de wetgeving op de elektromagnetische straling van vast opgestelde zendantennes, begin dit jaar werden strenge Vlaamse normen voor gsm-straling van kracht.

B.I.P.T. Was even buiten spel.
Wegens een arrest van het Grondwettelijk hof -begin 2009- werd bepaald, dat de bevoegdheid voor niet ioniserende stralingen een gewestelijke materie werd, daarom was het KB van 10 augustus 2005 waarin de stralingsnormen voor o.a. gsm -en andere zendantenneinstallaties- werden vastgelegd niet langer rechtsgeldig. Begin 2010 had minister Schauvliege een besluit op de normering van zendantennes voor elektromagnetische golven voor de Vlaamse Regering klaar waardoor ook het B.I.P.T. terug aan de slag kon.

Joke Schauvliege in Genkse bibliotheek.


Minister Schauvliege tegen Morsum Magnificat : u bent radioamateur .... Graduaat elektronica Wim Dries snapte geen jota van de meting met de Spectrum Analyser -foto-. De meetopstelling werd op de meest gunstige plaats in de bibliotheek opgesteld. Morsum Magnificat heeft aan Wim Dries beloofd om later onaangekondigd met gesofistikeerde apparatuur nog terug te komen en óók te meten op plaatsen dichter bij de Wifi antennes.

Niet eenvoudig.
Over de schadelijke gevolgen van niet ioniserende stralingen, is er al veel gepalaverd en geschreven, maar er is daarvan, verschillende actiegroepen
ten ten spijt -zie links onderaan-, nog nooit één medisch bewijs geleverd, het is dan ook geen eenvoudig probleem, zelf het uitvoeren van metingen is niet zo eenvoudig omdat hoogfrequentstralingen op alles en nog wat weerkaatsen -reflecties-waardoor het uitgestraald vermogen van de antennes -ERP- op de begane grond en in lokalen moeilijk te meten is.
 
Meten is niet altijd weten. 
Lokale besturen krijgen vaak vragen van inwoners over de mogelijke effecten van elektromagnetische straling. Daarom organiseert het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie -in samenwerking met het Agentschap Zorg en Gezondheid, het Lokaal Gezondheidsoverleg, het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie en de provincies- voor onder meer lokale besturen, in de maand juni in elke provincie een infosessie over vast opgestelde zendantennes zoals gsm-antennes. Hoe een meting gebeurt, wordt u maandag getoond in de bibliotheek van Genk. In de nabijheid staan verschillende zendmasten. De bibliotheek is een openbaar gebouw waar veel mensen werken en bezoekers over de vloer komen. Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) voert in het kader van een protocolakkoord de metingen uit.

Het "appel van Brussel":
http://www.teslabel.be/archives/APPEL_VAN_BRUSSEL.pdf
http://www.fotoleenders.be/page0/page0.html

Meer in MM 191 na de demonstatie van 30 mei
 te Genk.

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck.


Laatste update ( 31 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.