Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926442





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD vraagt strenge aanpak van ecoterroristen_Update1
29 mei 2011
LDD vraagt strenge aanpak van ecoterroristen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 842.600
Lanaken / Wetteren 29 mei 2011.

--- update 1 15.00  30 mei 2011
Minister Lieten springt vernielde gemanipuleerde financieel bij.
Vandaag, kort na de lunchpauze, loopt er een persbericht binnen van Vlaams minister van Innovatie, overheidsinvesteringen, media en armoedebestrijding Lieten dat zij, in afwachting van de actie die het VIB zal ondernemen om de schade te verhalen op de actievoerders, 250.000 euro gaat vrijmaken om het aardappelonderzoek verder te kunnen zetten. Zij aanvaardt niet dat enkelen een onderzoek vernietigen dat goed kan zijn voor velen en vindt de argumentatie van de tegenstanders die "het gevoel hebben dat dit slecht is" onvoldoende om de onderzoeken te stoppen.
Het onderzoek had tot doel na te gaan of deze aardappelen werkelijk meer opbrengst zouden leveren met minder gebruik van pesticiden. Om de aardappelziekte te vermijden moeten de Belgische landbouwers jaarlijks meer dan duizend ton pesticiden gebruiken en dat brengt gezondheidsproblemen mee zoals kanker en aantastingen van het zenuwstel, iets wat het onderzoek wil voorkomen. Tot slot van haar persnota looft minister Lieten de wetenschappers die wel geweldloos geprotesteerd hebben vóór deze proef en die daarmee hebben laten zien dat een echt publiek debeat voeren iets heel anders is dan het gewelddadig vernielen van een aardappelveld.
--- Einde update 1

Voor LDD is het onaanvaardbaar dat vanmiddag in Wetteren een proefterrein van een wetenschappelijk experiment voor gemanipuleerde gewassen -aardappelen- door enkele ecoterroristen is vernield. De daders moeten streng worden gestraft en op zijn minst de volledige financiële en wetenschappelijke schade vergoeden die ze hebben aangericht.

Jean-Marie Dedecker, voorzitter:
“Deze Taliban van het Groene Geloof moeten absoluut worden gestopt. Het is onbegrijpelijk hoe predikanten van de achterlijkheid hun aangekondigde criminele vandalenstreken konden uitvoeren, ondanks de ruime
aanwezigheid van de ordediensten. De proef van alle kennis is het experiment, de enige rechter van de wetenschappelijke waarheid. Het feit dat ecoterroristen deze grondproeven vernietigen is wetenschappelijke waanzin.”

Vlaanderen is gidsland.
Voor LDD is de terreuractie des te erger omdat België aan de internationale top staat inzake wetenschappelijk onderzoek en toepassing  daarvan op genetische gewassen. Het vernietigen van  proefvelden is daarom
een rechtstreekse aanslag op de economische toekomst van Vlaanderen. Jean-Marie Dedecker: “Vlaanderen stond en staat met geleerden als Marc Van Montagu, Walter Fiers en Jef Schell aan de wieg van de GGO’s en de plantengenetica. Wereldwijd waren er in 2007 al 110 miljoen hectare beplant met gewassen waar hun technologie werd op toegepast, waarmee de wereldhonger wordt bestreden. De actie van vandaag is daarom niet alleen een kaakslag voor de hele wetenschap maar ook een bedreiging voor duizenden jobs, voor de vooruitgang in de voedselindustrie, en uiteindelijk voor de voedselvoorziening op onze planeet.”

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 30 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.