Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926442





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Moord op Jochen M: Belang van Limburg verontrust nabestaanden.
27 mei 2011
Jan K. wegens procedurefout zonder proces vrijgelaten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 841.500
Genk / Lanaken 27 mei 2011

Op 31 mei 2009 schoot de 43 jarige Jan K., zonder enige aanwijsbare reden, de -toen- 34 jarige Jochen M. te Leopoldsburg drie kogels in de borst, met de dood als gevolg, sindsdien zit Jan K. dan ook in de gevangenis.

Medische reden.
Dader Jan K. kreeg ooit, wegens een zwaar motorongeval -waar over de omstandigheden vragen worden gesteld-, twee beenprothesen aangemeten en uitgerekend in dat verband en om medische reden, werd de man vorige week vrijgelaten, de problemen met de prothesen zouden in gevangenschap niet kunnen verholpen worden. Onderzoeksrechter D. Jordens heeft de beslissing tot vrijlating autonoom en om medische redenen genomen.

Artikel 31 § 5
Hier zou er inderdaad sprake zijn van een procedurefout in die zin dat het wetboek op de voorlopige hechtenis voorziet dat de raadkamer binnen de vijftien dagen na cassatie opnieuw moet beslissen over de verdere handhaving van het aanhoudingsmandaat, gebeurt dat niet, wat hier het geval is, dan komt de verdachte in vrijheid, dat werd door de advocaat van de nabestaanden aan deze redacrtie bevestigd. 

Vragen.
Een ander vreemd gegeven in deze zaak zit in het feit dat destijds, voor de wedersamenstelling, de advocaat van de verdachte door de onderzoeksrechter werd toegelaten, iets wat volgens specialisten niet kan. Pas toen de nabestaanden van het slachtoffer die informatie werd aangereikt werd óók de advocaat van de nabestaanden bij de wedersamenstelling toegelaten!! Het was ook tijdens de wedersamenstelling dat een ander betrokken persoon besefte dat hij op 31 mei 2009 door het oog van de naald was gekropen.

Terug in de cel?
Het moet nu blijken dat Jan K. begin juni opnieuw voor de raadkamer zal moeten verschijnen en het parket opnieuw zijn aanhouding zal vragen, binnen enkele dagen komt er dus licht in deze zaak. De vraag is of Het Belang van Limburg met haar bericht de nabestaanden van het slachtoffer niet heeft verontrust en dat, als gevolg daarvan, misschien nog meer onheil zou kunnen gebeuren? De betreffende journalist van HBvL was vandaag niet bereikbaar.

Wordt vervolgd.

Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.