Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926442





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Gemeenteraad was slechts een formaliteit.
27 mei 2011
Collega gaat vermanende brief aan Het Nieuwsblad schrijven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 841.500
Lanaken 27 mei 2011

Met negen door het publiek bezette stoelen, haspelde de voorzitter van de gemeenteraad Marino Keulen -Open Vld- de dertien agendapunten van de gemeenteraad van 26 mei 2011 in een minimum van tijd af, door de snelheid waarmee alles binnen een uur werd afgehandeld, leek het wel een formaliteit, of het publiek aan zo'n "vertoning" een boodschap heeft valt te betwijfelen. Na afloop trokken enkele Raadsleden, waaronder Mark Geurts -SP.a-, om de keel te smeren, op cafébezoek. Het Raadslid had voordien quasi voor elk agendapunt het woord genomen, het is immers in cafés waar de carrière van een politicus begint.


Dat Genk er ook weer bij is, is nogal wiedes, wat Lanaken betreft, is burgemeester Willen het niet eens, bron : Het Nieuwsblad 20 mei 2011

Toewijzingen zonder bekendmaking.
Gemeenten schrijven hopen aanbestedingen uit die ze allemaal in de categorie "onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking" plaatsen, nooit is er een Raadslid die zich afvraagt of die keuze volgens de CODEX wel
de juiste is. Op een dergelijke manier aanbesteden opent voor de overheid mogelijkheden om bepaalde bedrijven te bevoordelen en andere te benadelen. Lanaken loodst, zoals gisteren, op die manier tienduizenden euro's door de gemeenteraad ; "unaniem akkoord" noteert voorzitter Marino Keulen -Open Vld-. Daarover geen vragen, suggesties of opmerkingen maar is er iemand van de Raadsleden die iets afweet van de CODEX en de reglementen inzake aanbestedingen?



Is er niemand van de oppositie in Lanaken die van het bestaan van dit boek afweet, oppositie voeren is méér dan leuteren in de gemeenteraad. 

Het Vlaams Belang plaatste een bijkomend agendapunt.
Kwakkels in Het Nieuwsblad?
De grootste aandacht werd geschonken aan een toegevoegd agendapunt dat naar aanleiding van een groot artikel in Het Nieuwsblad -Corelio- door het Vlaams Belang op de agenda werd gezet. Lanaken zou volgens
dat artikel de derde onveiligste gemeente in Limburg zijn -inzet-, Genk staat op de vijfde plaats. Burgemeester Willen voelde zich door deze aantijging zeker niet aangesproken, integendeel, zoals het politici betaamt voelt hij zich zelfs als een visje in het water en legt de situatie als volgt uit : Hij is ook geschrokken toen hij het artikel in handen kreeg en is meteen gaan kijken op de site die in het bewuste artikel wordt aangehaald -www.kadaster.be- Hij verbaasde zich erover dat een privésite, wat kadaster.be toch is, door de journalistiek wordt gebruikt om een sensationeel artikel te schrijven en gaat ook niet akkoord met de manier van berekenen die wordt gehanteerd om tot de in het artikel geciteerde resultaten te komen. Volgens Willen werden de cijfers op een hoopje gegooid, werd er wat gedeeld, vermenigvuldigd en afgetrokken en zo kwam men tot een niet realistisch gemiddelde. Hij relativeerde de cijfers zeggende dat het Nieuwsblad naliet de achterliggende cijfers te bekijken. In feite beschuldigde hij het Nieuwsblad van onzorgvuldige journalistiek. Het voorstel van Vlaams Belang om in dit kader een persconferentie te houden wordt dan ook in dank aangenomen en ook op het voorstel om een schrijven te richten aan Het Nieuwsblad wordt positief gereageerd. In dat schrijven zal het gemeentebestuur haar beklag doen over de manier van berichtgeving die, volgens Willen, alleen het onveiligheidsgevoel aanwakkert.

KB 19 december 1997 :
Brandveiligheid in gebouwen met de voeten treden.


Links : De antennemast op het verhoogde dak, basis veel te smal, tuikabels te stijl en de bevestiging ervan in vraag. Rechts : Spaninrichting met weidespanners en niet vergrendelde micrometrische spanners, kabekklemmen met "U" bouten, etc. Deze installatie bulkt van de conceptiefouten.

Veiligheid.
Onlangs was er brand in het appartementsgebouw naast het Lanakense gemeentehuis, recent werd er op dat gebouw een nieuwe antennemast geplaatst die totaal ongeveer 16 meter hoog moet zijn, het hoogteniveau
van de top van de mast is, ten opzichte van het maaiveld, 50 m. De mast zou pas vernieuwd zijn en dienen als antennedrager voor de lokale radio LRL. Omdat wij onze bedenkingen hebben over de conformiteit en toepassing van de wet van 19 december 1997 inzake brandveiligheid, alsmede de werking van de wind op de bouwconstructies, informeren we bij de gemeente Lanaken naar de eigenaar, maar we komen niet aan onze trekken, we krijgen hoogstens informatie wie de syndicus is. Bij M&N Consulting krijgen we Ivo M. aan de telefoon, maar we kunnen daar alleen maar informatie bekomen wanneer we ons naar het kantoor begeven, dat zal dan, omdat het niet anders kan, binnenkort gebeuren.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
ever ©
        

Laatste update ( 29 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.