Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926442





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
ASTRID Radiocommunicatie problematisch bij bluswerken te Kalmthout-Update1
26 mei 2011
Na zeven uur werking laat de verbinding het afweten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 840.900
Kalmthout / Lanaken 26 mei 2011.

--- Update 1 - 20:50 27/05/11.
De MTU van ASTRID nv wordt permanent door een technicus bemand, sindsdien blijkt het te werken, dit laat een betrouwbare bron vandaag weten.
-- einde update.

Tijdens de bluswerken van de brand op de Kalmthoutse heide waren er afgelopen nacht problemen met de radiocommunicatie, gelukkig was op dat moment de brand onder controle zodat het voorval geen nadelige invloed had op de bluswerken. 

MTU
De leverancier van de communicatie middelen van de hulpdiensten, A.S.T.R.I.D nv, stelt regelmatig, als extra service een mobiel zendstation ter beschikking en dat vooral in gebieden waar geen volledige dekking is.
Zo gebeurde dat bij de bluswerken op de Hoge Venen waar alles perfect verliep en ook gisteren in Kalmthout. De Mobile Transmission Unit -MTU- werd gisteren rond 17.30u in Kalmthout ontplooid en functioneerde goed maar om 23.30u. bleek dat er problemen waren met de koppeling tussen zendstation en zendmast, dus een probleem op niveau van de straalverbinding. De verbinding was tot dan feilloos maar plots liet die het afweten, A.S.T.R.I.D.nv wil daarover geen details kwijt, maar we hebben ons idee over zo'n MTU, mobiele straalverbingingen zijn lapmiddelen en dat is onbetrouwbaar, het bewijs is nog maar eens geleverd.

ARAB
Vanwege de duisternis -23.30u.- kon niet onmiddellijk worden overgegaan tot herstelling van de straalverbinding omdat de ter plaatste aanwezige ASTRID techniekers niet in de mast mochten gaan, het Algemeen
Reglement op de Arbeidsbescherming -ARAB- verbiedt dat immers. Er diende gewacht te worden op daglicht om de -ontvangst- paraboolantenne te draaien en rond 06.00u was de verbinding hersteld en het probleem opgelost. Hans de Poortere van ASTRID nv kon niet zeggen wat er precies is misgegaan met de verbinding die toch zeven uur werkte, omdat hij op de XPO112 beurs in Kortrijk staat en nog geen kans heeft gezien iemand te bereiken die hem uitsluitsel kan geven. Als de arbeidsinspectie de beelden van de vriendjes aan de Ryerslaan bekijkt, mag de nv A.S.T.R.I.D. -misschien- bezoek verwachten, een technicus sond daar zonder PBM boven op de ladder, dat is van de Vrt niet slim om die beelden uit te zenden.


Een mobiele straalverbinding is niet vanzelfsprekend, er mag geen enkele hindernis optreden tussen de éne en de andere antenne, zelfs veel rook kan de verbinding verbreken -Path loss-, de dekking van het A.S.T.R.I.D.nv net is verre van goed,  

Service.
Het is een extra service die de nv ASTRID levert aan haar klanten om bij grote calamiteiten een MTU ter beschikking van de hulp- en veiligheidsdiensten te stellen. Dit gebeurt veelal op verzoek van de gouverneur,
burgemeester of hulpdiensten maar ook op eigen initiatief stuurt ASTRID een MTU ter plaatse, zoals bij het treinongeval te Buizingen. Ook tijdens grote festiviteiten zoals wielerwedstrijden en rock Werchter, wordt de MTU ter beschikking gesteld van de hulpdiensten.

Anti A.S.T.R.I.D Lobby.
Op vele plaatsen is de brandweer niet te spreken over het radiocommunicatiesysteem van A.S.T.R.I.D.nv, ondermeer de brandweer van Antwerpen wil er niet mee werken en verkiezen hun eigen systeem, maar ook in
Sint Niklaas waren en calamiteiten waardoor de hulpverlening in het gedrang kwam, ook andere brandweerdiensten staan weigerig tegen het syteem dat vele problemen kent en ook nog altijd niet aan het Nederlandse C2000 systeem kan gekoppeld worden. Tenslotte zijn er ook nog de lekken naar de pocsag pagers, dat dossier wordt momenteel bij de CBPL nader bekeken.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds
  

Laatste update ( 27 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.