Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928223





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Elektrische aftakking van Eandis te Herent: Plaatsbezoek Burgemeester
03 november 2006
Burgemeester Kuijpers gaat het kunstwerk van IVERLEK te Herent bezoeken.

Bezoekers website MM : 158.400
Betekom / Herent 03 november 2006

In totaal heeft IVERLEK / EANDIS drie keer aan de laagspanningsaftakking aan de Mechelsesteenweg 288 gewerkt, het uiteindelijke resultaat mag nog niet gezien worden.

Burgemeester Willy Kuijpers ontvangt Morsum Magnificat Award n°5

Deze redactie mocht eerder al 4 Awards uitreiken, respectievelijk aan:
 - 1.Burgemeester Jos ANSOMS voor zijn inzet vanwege het vervangen van 40 km laagspanningsnet in Wuustwezel.
 - 2.Koen Schepens -Productiehuis Jokfoe- vanwege de uitzending in Recht van Antwoord op 1 april 2003.
 - 3.Frank Jacobs van Het Belang van Limburg inzake artikels over de radioactieve opvangers.
 - 4.Volksvertegenwoordiger Hagen Goyvaerts vanwege de inzet aangaande de bescherming van de bevolking tegen de gevaren van de radioactieve stralingen.
 - 5.Burgemeester WILLY KUIJPERS vanwege zijn inzet en zonder dralen IVERLEK in te schakelen om de gevaarlijke aftakking aan de Mechelsesteenweg 288 te herstellen en de overige in de buurt door deze redactie te laten nazien.

Meer en foto van de overhandiging van het award ziet u in
Morsum Magnificat 129 - ook de opmerkingen van de lokale Vlaams Belang voorman en Schepen Maurice Elickx.

Het blijft "kunst en vliegwerk".

De eigenaars van de elektrische netten voor verdeling van laagspanning zijn de Gemeenten en Steden zelf, ELECTRABEL was de exploitant die meestal zelf grootste aandeelhouder is of was.  ELECTRABEL had vroeger 57% van de aandelen van IVERLEK in bezit, tezelfdertijd waren ze de exploitant van de netten.
In plaats van de Wet op de verdeling van elektriciteit en het AREI te respecteren hebben ze die wetten en regels (AREI) gedurende tientallen jaren met de voeten getreden en dat leverde ELECTRABEL gigantische winsten op, nogal wiedes.


Burgemeester KUIJPERS is zich persoonlijk van het kunst en vliegwerk van IVERLEK gaan vergewissen en is hier in gesprek met de bewoner Ismet - En  "neen" de Burgemeester zou niet graag zo'n kabel in zijn hall zien !

De opmerking van het Vlaams Belang dat Kuijpers meer doet voor de Koerden dan voor zijn eigen bewoners lachtte Kuijpers weg als "Zielig", het Vlaams Belang reageerde weer - lees  meer in MM 129 - 

Ongestraft.

Omdat ELECTRABEL, WVEM, PBE, INTERELECTRA de regels niet respecteerden (en nog steeds niet respecteren) brengen ze personen en goederen in gevaar voor overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie.  Als er weer eens een woningbrand ontstaat, dan komen de gazetten en is het weer eens brand door kortsluiting. Behalve deze redactie is er niet ??n die zich vragen stelt (of bij gebrek aan kennis kan stellen) of brand door kortsluiting wel normaal is. Kortsluitingen in toevoerleidingen van stroomleveranciers is iets wat systematisch gebeurt en dat heeft alles te maken met het feit dat die grote maatschappijen, die menige politieke kas en zakken hebben gespijsd, nooit gecontroleerd werden op de wijze waarop het AREI met de voeten is getreden.

Nog een voorbeeld.

Nu deze redactie de zaak aan de Mechelsesteenweg 288 te Herent op de voet heeft gevolgd, wil Burgemeester WILLY KUIJPERS op onze uitnodiging ingaan om ter plaatse een kijkje te gaan nemen naar het kunst en vliegwerk van IVERLEK. 

Erik Verbeeck 
Hoofdredacteur

Laatste update ( 18 november 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.