Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936642





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Wim Dries zwicht door aanwezigheid van drie leden Sint Barbara in publieksbanken.
20 mei 2011
Grootheidswaanzin ten koste van de Genkse belastingbetaler.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 838.500
Genk / Lanaken 20 mei 2011

De gemeenteraad van Genk van 19 mei liep, zoals naar gewoonte, weer uit tot in de late uurtjes. Alhoewel wij veel Genkenaars ontmoeten die zich over vele zaken die zich in Genk afspelen beklagen, is het publiek voor de gemeenteraad van een stad met 65.000 inwoners, massaal afwezig. Gisteren waren er aanvankelijk op de publiekstribune een tiental stoelen bezet waaronder drie -bestuurs-leden van de karabijnschuttersvereniging Sint Barbara wiens belangen in agendapunt 15 op het spel stonden.

Karabijnschutters.
Het gedoe gaat over een terrein van 4a72ca van de stad Genk aan de Meerstraat / Evence Coppéelaan dat door de karabijnschuttersverenigingen Sint Barbara en Sint Jozef wordt gebruikt en waarvoor de
karabijnschuttersgilde Sint Jozef een goedkeuring vraagt. Welke toelatingen de stad voor de inrichting en infrastructuur van het terrein afleverde is onduidelijk, feit is dat er PV's werden opgesteld en chalets en containers dienden verwijderd. Het blijkt dat de gilde van Sint Jozef niet op de hoogte was van het agendapunt, anderzijds zo goed als mogelijk tracht samen te werken met de collega's van Sint Barbara, maar we kunnen tussen de regels toch lezen dat het water tussen de twee sportclubs toch vaak te diep is. Nadat PRO-Genk om een maand uitstel van de beslissing vroeg en die ultralinkse partij duidelijk niet in haar opzet zou slagen, sprong de eveneens linkse Harry de Witte op de kar en vervolgens ook Stijn Vangeneugden. Schepen Dullers wilde wel graag de aanwezigen van Sint Barbara aan het woord laten, maar de voorzitter Tom Arts stak daar terecht een stokje voor. Hoe dan ook is burgemeester Wim Dries -CD&V- gezwicht en stelt de beslissing over het opstalrecht uit tot de volgende gemeenteraad van 30 juni 2011. Het feit dat interventie van de Sint Barbara bestuursleden werd geweigerd, is volgens deze redactie de reden dat Wim Dries overstag is gegaan.

Overschot.
Door de commentaren van de oppositie over en rond de Genkse financiën, de jaarrekeningen in buitengewone dienst en de begrotingsrekeningen, trekt Stijn Vangeneugden van leer tegen het Genks bestuur zeggend
dat Genk met de -vermeende- overschotten de belastingbetaler van Genk in de tang neemt. Waarom moet Genk zich als beste profileren en grote overschotten realiseren die vaak voor partijpolitieke doeleinden worden gebruikt en waarvan uiteindelijk de belastingbetaler de dupe is. Als Genk kleinere overschotten zou nastreven en niet naar de trofee van de beste dingen, zou dat ten goede komen van de belastingbetaler. Omtrent de opstelling van het document en de periode dat het ter beschikking werd gesteld, had iedereen lof, maar de grootheidswaanzin van de stad Genk gaat ten koste van de Genkse belastingbetaler, dat werd ook duidelijk toen de facturen voor de recepties van de "Gestelde lichamen" en de "Wodka" reisjes naar Polen van Schepen Dullers door Stijn Vangeneugden door de mangel werden gehaald.

Achterstand.
Voor de zoveelste keer wordt het Genkse bestuur geconfronteerd met cijfers en feiten die aantonen dat het helemaal niet zó goed gaat als de bestuurdersploeg wil doen geloven, Bruno Angelo verwijst naar de
achterstand in het onderwijs en de werkgelegenheid, het Vlaams Belang heeft het over het toenemend gebruik van de Arabische taal op de speelplaatsen, Luc Gieraets -Open Vld- heeft het erover dat Genk de logistieke poort van Vlaanderen wil zijn, maar dat dat een brug te ver is.  Omdat het gemiddelde inkomen van de Genkenaars laag is, ontvangt Genk van het stedenfonds jaarlijks 5,6 mio euro. Wim Dries kan alleen maar zalven door te stellen dat de werkloosheid in Genk in 2010 t.o.v. 2009 toch met 20 procent is gezakt en dat gans Vlaanderen jaloers is omdat Energyville in Genk is neergestreken. De Schepenen Laporte en D'Hoore krijgen positieve beoordelingen, maar onderwijzeres en N-VA Gemeenteraadslid Baptist heeft het óók over leerachterstand en het niet aflatend feesten, dit laatste is een vaststaand feit, alleen had Ann Baptist er nog moeten bijvoegen dat het feesten op kosten van de belastingbetaler gebeurt en het gaat om open -of verdoken- politieke CD&V propaganda. Zelfs volgens het Agentschap Binnenlands Bestuur is de OCMW administratie doorspekt van partijpolitiek.

Nieuwe afgevaardigde bij cvba Nieuw Dak.
Alhoewel het door Stijn Vangeneugden niet woordelijk werd gezegd, was het aan de opmerking van de Vlaams Belanger duidelijk af te leiden dat gewezen Open-Vld Raadslid -nu CD&V- Michel Driessen- als nieuwe
mandataris bij de cvba Nieuw Dak is aangesteld. Of deze nieuwe wind het tij bij Nieuw Dak zal kunnen doen keren, is een andere vraag. Deze redactie gaat de nieuwe mandataris in ieder geval een aantal concrete vragen stellen waarop de cvba Nieuw Dak vooralsnog niet reageerde.

Zonnepanelen
De stad Genk gaat geen subsidies meer geven voor de investering in Photovoltaïsche installatiesn dat is door de gemeenteraad van 19 mei goedgekeurd.

U leest meer -en ook positieve reacties- in MM 190

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 21 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.