Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936642





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
N-VA hoopt op snelle formateursnota.
17 mei 2011
Di Rupo weet na elf maanden goed wat N-VA wil.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 837.300
Brussel / Lanaken 17 mei 2011

De N-VA hoopt dat PS-voorzitter Elio Di Rupo zo snel mogelijk met een echte formateursnota komt, zodat het duidelijk wordt wat hij inhoudelijk wil realiseren en met wie hij dat wil doen.

Bilaterale gesprekken.
Men heeft bij N-VA begrepen dat Elio Di Rupo eerst een reeks bilaterale gesprekken met alle partijen zal voeren en met andere woorden eerst als informateur aan de slag gaat. Aangezien de tijd voor de zomer snel weg tikt, hoopt de N-VA dat Di Rupo snel met zijn nota komt, zodat hij dan als formateur de echte regeringsonderhandelingen kan leiden.

Essentiële eisen.
Di Rupo weet na 11 maanden in elk geval al zeer goed wat de N-VA wil. Inzake staatshervorming is het voor de N-VA essentieel dat alle overheden van dit land financiële verantwoordelijkheid opnemen voor het eigen beleid en dat er voldoende sociaal-economische hefbomen naar de deelstaten worden overgedragen.

Veel interesse.
Daarnaast kijkt de N-VA met veel interesse uit naar de voorstellen van Di Rupo op het sociaal-economische en maatschappelijke vlak. Sociaal-economisch wil de N-VA inzetten op besparingen en op hervormingen in de sociale zekerheid. Maatschappelijk wil de N-VA vooral de omslag maken naar een kordaat justitiebeleid en een strenger asiel en migratiebeleid.  Al vele jaren zijn deze hervormingen noodzakelijk maar blijkt het onmogelijk om ze door te voeren. De N-VA roept Elio Di Rupo nu op om de komende weken duidelijk te maken of die bereidheid er nu wel is. De Vlaamse kiezers hebben vorig jaar in elk geval duidelijker dan ooit dat signaal gegeven.

Bron : N-VA

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.