Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936642





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Project Werk aan de wijk.
17 mei 2011
Twee momenten per jaar om dossier in te dienen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 837.300
Genk / Lanaken 17 mei 2011

Het schepencollege van Genk keurde op 16 april 2008 onder de naam "Werk aan de wijk" het subsidiereglement wijkbudgetten goed. Het is een initiatief van de Stad Genk om het burgerinitiatief te stimuleren en burgers en verenigingen te helpen om verantwoordelijkheid voor hun wijk of buurt op te nemen. Sedert april 2008 en einde 2010 werden 9 projecten goedgekeurd wat neerkomt op gemiddeld 3 per jaar

Vier nieuwe burgerinitiatieven.
Aan de komende gemeenteraad van 19 mei worden opnieuw 4 burgerprojecten ter goedkeuring voorgelegd. Het gaat om :
1. vzw Buurtwerk Waterschei dat werk gaat maken van sensibilisering rond de 30km zonde in de wijk. Zij gaan zelf sensibiliserende boodschappen zetten op borden in de wijk. Zij krijgen een wijkbudget van 2.500 euro.
NVDR : De vzw Buurtwerk Waterschei kan wellicht beginnen met de nachtelijke hardrijders en lawaaimakers tot de orde te roepen. Het moét in de wijk toch geweten zijn wie deze aso's zijn die 's-nachts met gierende banden en luid toeterend door de wijk scheuren, een fenomeen dat met de regelmaat van de klok voordoet, om niet te zeggen dagelijks.
2. De vereniging ONS Genk gaat, met eigen handen, aan de leemkuil in Waterschei een voetbalkooi aanleggen en krijgen daarvoor een budget van 2.500 euro.
3. Omdat steeds meer mensen geconfronteerd worden met diabetes gaat de Patiëntenwerking uit Zwartberg een reeks seniorenactiviteiten en een sensibiliseringsactie uitwerken rond diabetes. Zij ontvangen daarvoor een budget van 1.500 euro.
4. De Werkgroep Bokrijk gaat zelf een gedenkteken oprichten voor de Franse vliegbemanning die in Wereldoorlog II werden neergeschoten in de Berenbroekstraat in Bokrijk waaroor zij een budget van 2.500 euro ontvangen.

Voorwaarden.
Om een wijkbudget te krijgen moet het dossier wel aan enkele voorwaarden voldoen. Bewoners of verenigingen moeten steeds zelf instaan voor de voorbereiding en de uitvoering van hun project of actie.  Ze moeten ook steeds inzetten op één van de volgende criteria :
- het verbeteren van het samenleven of de leefbaarheid
- het verfraaien of opwaarderen van de woonomgeving;
- het bevorderen van communicatie.
 
Aanvraag.
Tot op heden zijn er twee momenten per jaar -voorjaar op 15 maart en najaar op 15 september- waarop de aanvraag voor het wijkbudget moet binnen zijn. Het stadsbestuur wil daar binnenkort 4 momenten per jaar van maken zodat er nog korter op de bal gespeeld kan worden.

Meer info is te krijgen bij de dienst Wijkontwikkeling van de gemeente Genk.

Bron : Gemeente Genk
Bewerking : jvds
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.