Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933564





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vrt Oud en versleten.
13 mei 2011
FANC Gaat bij de Vrt "de puntjes op de i" zetten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 835.400
Brussel / Lanaken 13 mei 2011

Het meningsverschil tussen Morsum Magnificat en Wim Willems chef Nieuwsdienst Vrt, waarvan de minister Lieten en Vrt baas Sandra De Preter op 30 april getuige waren, werd nu ook door het Federaal Agentschap Nucleaire Controle bekeken.

Geen 5 maar 1 mSv per jaar.
Wim Willems mocht aan enkele bezoekers uitleggen hoe de nieuwsdienst van de Vrt werkt, soms iets té eenzijdig, ondermeer dat gewone burgers met 5 -vijf- millisievert per jaar mogen bestraald worden, de redacteur van Morsum Magnificat betwiste dat, mocht zelfs op zijn hoofd gaan staan, het was volgens Wim Willems 5 mSv/jaar.
Ondertussen heeft Morsum Magnificat aan Vrt niet alleen het bewijs geleverd, maar ook de vraag aan het FANC gesteld, de Directeur Willy De Roovere heeft al vrij snel het standpunt van het FANC laten kennen.

Risicoanalyse Japan.
Vermits de Vrt vertrekt van een fout basiscijfer qua minimum stralingsdoses, is de risicoanalyse die de Vrt opstelde, waardeloos, baseren op 5 mSv/jaar als het maar 1 mSv/jaar mag zijn is wel een heel grote blunder. Het Agentschap Nucleaire Controle zegt daarover het volgende :
    
De journalisten die naar Japan gaan vallen onder de categorie “personen van het publiek” en zijn op dat moment onderhevig aan de richtlijnen van de Japanse autoriteiten dienaangaande. Dus als de Japanse autoriteiten oordelen dat er in de een of andere perimeter geen publiek mag komen (wat uiteraard gebaseerd is op een risico-evaluatie om een overmatige blootstelling te vermijden) dan worden zij verondersteld zich daar ook aan te houden. Een journalist die naar een besmet gebied trekt valt dus niet onder de categorie “beroepshalve blootgestelden” en indien mensen zich bewust niet zouden houden aan deze richtlijnen dan is dit op eigen risico. Echter, uit het document - risicoanalyse Vrt, red.- kan worden opgemaakt dat deze richtlijnen en beschermingsmiddelen BOVENOP de richtlijnen van de Japanse overheid moeten worden begrepen.
De personen in kwestie blijken daarenboven een aantal richtlijnen en beschermingsmiddelen te hebben gekregen van hun preventiedienst, waaruit o.m. blijkt dat deze nog de oude dosislimiet voor het publiek hanteert. Het FANC zal daarom contact opnemen met de preventiedienst van de VRT om de puntjes op de i te zetten.
----- Einde bericht FANC.

SCK.
Als de Vrt cowboys straks door het SCK worden doorgelicht dan zal de gemeenschap het gelag betalen, het SCK wordt jaarlijks met ongeveer 45 mio € betoelaagd. Het is trouwens een algemene regel dat bij het betreden van gebieden waar radioactieve stralingen aanwezig zijn, of bij herstellingen, de voorkeur wordt gegeven aan oudere personen in plaats van jongere.

Redactie Morsum ® Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck ©
Houder geldig ADR+ Klasse 7
Gewezen houder van een Klasse II opslag en vervoervergunning.

Laatste update ( 17 april 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.