Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936651





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FANC en de niet identificeerbare eigenaar van radioactief materiaal.
10 mei 2011
Agentschap kan de wet over de weesbronnen toepassen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 834.200
Brussel / Lanaken 10 mei 2011.

Met ons online artikel van 27 september 2010 -zie link hieronder- hebben wij de aanwezigheid van een illegale radioactieve opvanger voor bliksem op een verlichtingspaal aan de E40 ter hoogte van de Vrt aangekaart, het Federaal Agentschap Nucleaire Controle zou de eigenaar niet kunnen vinden!
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3381&Itemid=2

De details :
http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/2010-09/J1009475_RABA_ReyerS_PDF.pdf

Verkeerspolitie.
Na een kort onderzoek, dat slechts enkele uren duurde, ontdekte deze redactie niet alleen dat de firma -CBT- de Helita a Pastilles dertig jaar geleden plaatste, maar traceerde ook de eigenaar van de paal, namelijk het Brussels Gewest gevestigd aan de Vooruitgangstraat, 80 te 1035 Brussel. Deze informatie, inclusief de telefoonnummers van de verantwoordelijke personen, werden aan het FANC doorgespeeld. Maar nu blijkt dat het FANC zich door het Brussels Gewest met een kluitje in het riet laat sturen, daar zegt men dat de paal wel van hun is, maar niet de toegevoegde attributen, waaronder de illegale radioactieve opvanger. Met nog een beetje zoekwerk van Morsum Magnificat ontdekken we dat de installatie tot de vlakbij gelegen verkeerspost van de -vroegere- autowegenpolitie toebehoort, in feite de Verkeerspolitie, via het vroegere B.E.E., eigenaar is van het verboden radioactief tuig. Daarop nemen we contact met die diensten aan de Woluwelaan te Machelen, maar ook daar gaat het van de muur naar het kastje, uiteindelijk krijgen we daar de belofte van Inge P. dat zij de speurtocht binnen haar dienst -van 500 personen- gaat verder zetten.

Weesbronnen.
Morsum Magnificat begrijpt het probleem van het Federaal Agentschap Nucleaire Controle helemaal niet. Indien zij de eigenaar niet kunnen vinden dan moeten zij naar het KB van 13 juni 2007 grijpen en de Helita a Pastilles onder de "Weesbronnen" plaatsen, het N.I.R.A.S. kan dan de bronnen gratis verwerken.

Parket.
Er ligt over de malfunctie van het FANC nog steeds een dossier onder n° BR.62.97.1215/05 bij het parket van Brussel, misschien komt er binnenkort nog een document bij. Het is meer dan een schande dat die -en nog vele andere- gevaarlijke radioactieve tuigen nog op daken, in casu verlichtingspaal, staan. In dit geval op de koop toe nog gebruikt door de -verkeers-politie. Een land waar bij installaties voor de politie illegaal radioactief materiaal wordt aangewend, kan alleen maar België heten.

In de marge.
Het illegaal tuig staat in het gezichtsveld van de Vrt die in Japan naar radioactiviteit zoekt, maar in eigen land zijn ze voor die illegale toestanden door de politiek doof en blind gemaakt!

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.