Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936653





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Wegpolitie controleert op fraude.
07 mei 2011
Forse boetes na controles tachograaf.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 833.000
Brussel / Lanaken 6 mei 2011

Bij een grootschalige controle tegen fraude met de tachograaf heeft de federale Wegpolitie voor 88.250 euro aan boetes geïnd. De actie heeft plaatsgevonden op donderdag 5 mei 2011 van 20 tot 3 uur op de Brusselse Ring en omliggende autosnelwegen. De controles zijn uitgevoerd door mobiele ploegen en op de parking van Bierges was er een vast controle dispositief.

Dagelijks weerkerend probleem.
Fraude met de tachograaf bij zwaar vervoer is een dagelijks weerkerend probleem. Het heeft niet alleen een belangrijke invloed op de verkeersveiligheid maar ook op de sociale situatie van de bestuurder en op de concurrentie tussen de verschillende transportfirma’s. De voorschriften in deze materie zijn strikt geregeld en de Wegpolitie controleert streng op de naleving ervan. Doel van de actie was om de fraudeurs hard aan te pakken en een positief
signaal te geven aan de transportfirma’s en bestuurders die zich wel aan de regels houden.

Uniformiseren.
De controles zijn uitgevoerd door 16 ploegen van twee personen gevormd door leden van verkeersposten uit heel België, met als doel om goede praktijken uit te wisselen en de controles en het verbaliseringsbeleid in deze materie te uniformiseren. De controles hebben plaatsgevonden op de Brusselse Ring -R0- en de omliggende autosnelwegen -E19, E40, E411-. Op de parking van Bierges -Waals-Brabant- was er een vast controle dispositief.

Resultaat 82.800 Euro.
In totaal zijn 93 vrachtwagens gecontroleerd en zijn er 37 fraudes vastgesteld. Eén Belg kreeg een boete van 2.400 euro; de andere 36 fraudes zijn gepleegd door buitenlanders, goed voor een bedrag van 82.800. Het gaat om verschillende soorten fraudes: het plaatsen van onderbrekers -3- zodat er rust wordt geregistreerd terwijl dat niet het geval is; het rijden op naam van iemand anders -21- om eveneens het te hoge aantal rijuren te verbergen; het plaatsen van een magneet op de impulsgever -8-, een valse verlofbrief -3- Daarnaast is er nog voor een bedrag van 3.050 euro aan boetes geïnd voor inbreuken op de rij- en rusttijden, rijden zonder vervoersvergunning en gsm achter het stuur. De vrachtwagenbestuurders in overtreding mochten hun reis verderzetten na het betalen van de boetes, nadat de voertuig opnieuw reglementair in orde waren en nadat de verplichte rust werd genomen.

Bron : Federale Politie

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.