Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936654





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bouw en wegenwerken : Veiligheid daar spreekt men veel over.
04 mei 2011
Cowboys komen we overal tegen, vooral Limburg scoort slecht.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 832.000
Hees / Lanaken 4 mei 2011.

--- Update 1 12:00 5/5/11
Politie Bilzen kwam ter plaatse.
Voor wat de tijdelijke werf -KB 25 januari 2001- van Jackri heeft de lokale politie van Bilzen, gisteren 4 mei, rond het middaguur reeds de werf bezocht en de nodige opmerkingen geformuleerd, de opdracht gegeven om een A31 en een D1c te plaatsen -KB 1 december 1972 en MB van 11 oktober 1976- 
We stellen ons de vraag, of die firma vóór de aanvang der werken geen aanvraag heeft ingediend om werken uit te voeren op de openbare weg en haar tekening met de verkeersignalisatie door de politie liet goedkeuren. Het MB van 25 maart 1977 gewijzigd bij MB van 1 december 1975 en het MB van 11 oktober 1976 regelen het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg. We vragen ons af waarom de pers dat moet zien, ergo in het kader van het algemeen belang dat moet aankaarten, de gemeente of de politie dat niet zelf ziet?

A31 Werkman    D1c
Deze borden waren bij werken aan dat "vier amen" kruispunt niet eens aanwezig en dat is toch het minimum.
--- einde update 1

De Nationale Confederatie Bouw schreeuwt moord en brand als Morsum Magnificat niet aflatende kritiek op onveilige werven uit, het is allemaal niet waar en overdreven. Luc Van Hamme, kabinetsmedewerker van de bevoegde minister Joëlle Milquet, klaagt net als bij WASO : "slechts 150 inspecteurs", wat doet de NAVB dan?

Hees, cowboys I.
We passeren gewoon in Hees, de eerste cowboys -CLC Eco uit Riemst- zien we in de Heesstraat op het dak klauteren,
de aluminium ladder, die net iets te kort is om voldoende boven de dakgoot uit te steken om veilig op het dak te klimmen, staat tegen de zinken dakgoot en is niet vastgemaakt. Om op het dak te klimmen, wordt een pan omhoog geschoven om dan verder als een kat over de pannen omhoog klimmen, enige beveiliging tegen vallen is er niet.


Aluminiumladder tegen scherpe rand van zinken dakgoot, verdere PBM of leeflijn : nihil !

Hees cowboys II.
Aan het einde van de Heesstraat in de scherpe en smalle bocht met de Tombestraat worden er door de firma Jackri
-Groot Spouwen- wegenwerken uitgevoerd. Wie nu denkt dat er een verkeersbord A31 of D1 is geplaatst, vergist zich. We vinden die werken op die plaats zonder degelijke signalisatie, dermate onverantwoord dat wij, in het kader van het algemeen belang, daarover vragen stellen bij de dienst mobiliteit van Riemst die de zaak ter harte zal nemen.

 
De bakens die er staan, zijn van de gemeente Bilzen, of van een andere aannemer, het werk vond plaats op het kruispunt van vier wegen en in een haakse bocht ...

Hasselt : Langens Opglabbeek.
We rijden over de autobaan E313 richting Lummen. Ter hoogte van de afrit te Hasselt moet plotseling een vrachtwagen
naar het linkse rijvak uitwijken, de reden daarvan was dat een vrachtwagen van de firma Langens de oprit nam zonder voorrang te geven, de bestuurder van de vrachtwagen van Langens was dan ook druk aan het telefoneren met de GSM in de linkse hand.


De bestuurder is zómaar, zonder voorrang te geven, de E313 opgereden, zijn richtingaanwijzer staat nog steeds aan, de bestuurder is aan het bellen en heeft waarschijnlijk geen hand meer vrij om zijn richtingaanwijzer af te zetten. 

Cowboys à volonté.
Op amper een kwartier zien wij drie onaanvaardbare onveilige situaties. Dit is het land waar degenen die overal hun broek aan vegen succes hebben, wie zich probeert aan de regels te
houden is een zeveraar, zeurpiet, lastig, gek en meer van dat fraais. Ondernemer -Luc V. die België heeft verlaten en in Amerika woont, zelfs de Amerikaanse nationalilteit heeft aangenomen, zou hier nooit meer willen terugkomen, hier is geen democratie wel dictatuur, corruptie, incompetentie en machtsmisbruik.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.