Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928224





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FANC : Opnieuw in de kijker, weer klachten over de werking
30 oktober 2006
Agentschap slaagt er niet in om opleiding voor Preventieadviseurs te geven.


Bezoekers website MM : 157.100
Betekom / Brussel 30 oktober 2006
Of het nu toeval is of een gevolg van de activiteiten van de werkgroep Nucleaire Veiligheid of andere redenen, maar er komen opnieuw klachten binnen omtrent de werking van het alsmaar meer op de sukkel zijnde Federaal Agentschap Nucleaire Controle.

Preventieadviseur.
Op de vragen van bedrijven aan het F.A.N.C. om een opleiding te geven voor " Preventieadviseur " moet het Agentschap het antwoord schuldig blijven, ze kunnen het blijkbaar niet, op deze redactie zijn we niet verbaasd.

Controles op de weg.
Uit cijfers blijkt, dat het Agentschap in 2005 welgeteld 18 controles op radioactieve transporten uitvoerde, daarvan waren er 14 in orde en 4 niet.
We moeten er wel rekening mee houden dat er in Belgi? jaarlijks 550.000 radioactieve transporten plaatsvinden waarvan 400.000 voor rekening van de medische sector. Als het F.A.N.C. dan 18 controles uitvoert dan is dat wel verschrikkelijk weinig, om niet te zeggen belachelijk.


E?n van de vele wegcontrole's zonder FANC 



Wegcontroles die regelmatig worden uitgevoerd.
Van de 550.000 radioactieve transporten controleerde 
het FANC in 2005 er welgeteld 18 !



Nooit aanwezig op vergaderingen.
De bevoegdheid over het vervoer van  gevaarlijke stoffen ADR is in Belgi? verdeeld over maar liefst 3 verschillende diensten / Ministeries :
- Springstoffen : Ministerie van Economische Zaken.
- Radioactief : Minsterie van Volksgezondheid (FANC).
- Andere gevaarlijke stoffen : Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer.
Er zijn, zoals dat gebruikelijk is, regelmatig vergaderingen tussen de diverse diensten maar "het FANC zien we nooit", zegt  ??n van de betrokken verantwoordelijken.
NVDR :  Nogal wiedes, het FANC acht zich boven alles en iedereen verheven, zelfs boven de Rechtbanken, vandaar dat de incompetentie nooit eerder aan het licht kwam, alleen het Betekoms bedrijf bekampte de incompetentie van een reeks F.A.N.C. elementen, de visie van de zaakvoerder van het Betekoms bedrijf  wordt nu meer en meer bevestigd.

Onvoldoende cursussen - Extern bedrijf inschakelen.
UIt een andere hoek zijn er klachten dat het F.A.N.C. veel te weinig cursussen voor Klasse 7 organiseert maar het F.A.N.C. ( Fantast Erik COTTENS en Martine LIEBENS ) pleit verzachtende omstandigheden, ze willen nu een extern bedrijf inschakelen om de cursus te geven, we durven bijna wedden dat het "Huisvriendje" Aib-Vin?otte-Controlatom weer op de proppen komt.

Reactie Directie F.A.N.C.
Directeur Generaal Willy DE ROOVERE was niet bereikbaar voor commentaar, die heeft het druk om de FANC stal uit te mesten. Gisteren was er RVB en vandaag werden de koppen bij het FANC <voor zover ze nog niet gerold zijn> bij mekaar gestoken. Drukke dagen voor de Directeur - Generaal, maar die kan wel tegen een stootje, alhoewel, het F.A.N.C. is wel een grove stoot ...  en waar is de Adviseur van de "vorige" Directie, JAN MICHIELS eigenlijk gebleven ?

Artikel in opmaak en in MM 126 

Laatste update ( 03 november 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.