Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927407





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Brand bij houtverwerkend bedrijf Norbord.
03 mei 2011
Bedrijf kon aanvankelijk geen informatie geven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat 831.500
Genk / Hasselt / Lanaken 3 mei 2011.

Naar aanleiding van een brand deze morgen bij het houtverwerkend bedrijf Norbord waarover het ACV recent nog de loftrompet blies, kon / wilde niemand informatie geven, iedereen is druk bezig, klonk het. Later konden we toch achterhalen dat de brand ontsond in de afdeling waar hout wordt vermalen.

Snel geblust.
Bij de brandweer van Genk kon men wel meegeven dat het om een klein brandje ging dat Norbord bij de aankomst van de brandweer al met eigen middelen had geblust. Bij Norbord kregen we pas tegen de middag de informatie dat het brandje tijdens de "shut down" die momenteel aan de gang is, is veroorzaakt, er werden laswerken uitgevoerd. Op onze vraag met welk systeem, gaf Erwin K. de toelichting dat het over lassen met elektroden ging.


Zelfs tijdens het bezoek van de pers tarten ze de veiligheid, toont een risicoanalyse soms aan dat hier geen handschoenen moeten gebruikt worden ?

Risicoanalyse.
Tijdens het recent bezoek aan Norbord, -zie artikel 27 april 2011- waar preventieadviseur Guido Debois moord en brand schreeuwde omdat Morsum Magnificat doodgewoon de vraag stelde of wij -in het kader van artikel 136-2 van het AREI- een algemeen laagspanningsbord mochten bekijken, werd Morsum Magnificat ook meteen door het ACV schuin bekeken, ergo het ACV maakt er achteraf een punt van om ons van de perslijst  te gooien. Alsof we daar wakker van zouden liggen.... pff, het getuigt alleen van de dictatoriale ingesteldheid van deze vakbond die mede schuldig is aan de vernietiging van de welvaart.
Norbord paste betreft de brand van vandaag art. 52.1.1. van het ARAB wel toe -onmiddellijk de gemeentelijke of gewestelijke brandweer verwittigen-, maar of Norbord vóór de uitvoering van die werken een degelijke risicoanalyse opstelde en deze ook toepaste, ondermeer voldoende brandblusapparaten aangepast aan het -elektrische- risico ter plaatse hadden, is een andere vraag. Norbord vertelde ons wel dat er een brandslang aanwezig was, maar dat is voor de uitvoering van de dat werk onvoldoende, er moeten ook poederblussers klaar staan.

Veiligheid.
Hoe dan ook, het is niet mogelijk dat, wanneer de veiligheidsvoorschriften zouden gerespecteerd zijn, er brand kan ontstaan bij laswerken. Laat het ACV daar maar een  toolbox meeting over beleggen.

ACV zoekt spijkers op laag water en gelooft laster en eerroof.
Vera Jans de persmadam van het ACV, geeft de auteur van dit artikel de raad om even naar zichzelf te Googelen. Inderdaad het Bekkevoorts koppel blijft via een satanistensite belagen, belasteren en dies meer, de moderatoren van die site spelen het vuile spel mee, het ACV gelooft de laster blijkbaar. 
Morsum Magnificat zal, omdat het blijft duren, nu zeer binnenkort een klacht met Burgerlijke Partijstelling bij het Parket te Tongeren plaatsen. Het is spijtig dat het ACV zich door die site laat beïnvloeden, het feit dat ze ons ondermeer daardoor, van hun perslijsten schrappen, zegt heel veel over het ACV.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.