Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936638





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Bestickering Vennestraat verstopt en onthuld.
02 mei 2011
Leegstaande handelszaken besmeuren imago hele straat.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 830.800
Genk / Lanaken 01 mei 2011

Omdat leegstaande handelszaken het imago van een hele straat bezoedelen nam de stad Genk het initiatief om enkele leegstaande panden te bestickeren in de Vennestraat onder het motto "Stick'em up". Het resultaat daarvan werd donderdag 28 april onthult.

Leegstand aanpakken.
Angelo Delrio, handelsconsulent bij Stebo, gaf enige toelichting op het project. Een recente studie toonde immers aan dat 10% van de Vlaamse handelspanden leegstaat en omdat leegstaande en vaak verwaarloosde handelspanden het cachet aantasten, werd besloten om enkele leegstaande panden in de Vennestraat te bestickeren, niet alleen om een betere uitstraling te verkrijgen maar ook om toekomstige ondernemers te stimuleren om te investeren in de kleinhandel. Het is de bedoeling van de stad Genk om de hele Vennestraat verder te ontwikkelen en het is vooral in dat kader dat deze bestickering dient te worden gezien. Schepen Erik Gerits had het vooral over de aanpak van de leegstand in de lokale handelsstraten waaraan door de stad Genk subsidies worden gegeven, wat blijkbaar een groot succes is, gezien de vele aanvragen. De stad Genk neemt met deze bestickering, als eerst stad in Limburg, een nieuw initiatief en als dit een succes blijkt te zijn in de Vennestaat wordt, wil men het project uitbreiden naar andere straten.


Uitstalraam is een grote sticker, zoals Genk : net echt

De bestickering.
Er werd gekozen om de vensters van drie panden te bestickeren met levensechte beelden zodat de indruk gewekt wordt dat er in het pand een zaak gevestigd is. Op een raam werd een immense sticker geplakt zodat het lijkt dat er een bedrijf in amusementsspelen is gevestigd, in een ander gebouw lijkt het alsof er een bakker gevestigd is en het derde geeft de indruk een restaurant te zijn. Het kostenplaatje van deze bestickering bedraagt 9.000 Euro en nu is het alleen nog hopen dat deze stunt zijn geld waard is.

Toelagen.
Voor de Vennestraat komen volgende werken in aanmerking voor een subsidie:
- de commerciële invulling van leegstaande panden -maximum 7.500 €-.
- de creatie van grotere handelsruimtes d.m.v. samenvoeging van panden -max 5.000 €-.
- gevelrenovatie -maximum 5.000 €-.
- functionele invulling van handelspanden in de Vennestraat volgens het concept "Straat van de Zintuigen" -max 7.500 €-.
- herinrichting van een bestaande handelszaak in de Vennestraat -max 5.000 €-.
De verschillende subsidies zijn cumuleerbaar voor hetzelfde pand.

Vragen.
Morsum Magnificat plaatst achter dit initiatief wel enkele vragen, één daarvan werd aan Schepen Erik Gerits ter plekke reeds gesteld, het gaat over de bewoonbaarheid van de panden als hoofdverblijfplaats. De Schepen reageerde daarop dat, wanneer iemand zich als hoofdverblijfplaats wil vestigen, dat door de "Opvolgingscommissie" wordt bekeken. We hebben nog niet meteen ontdekt wat die commissie, behalve zitpenningen creëren, juist doet, we gaan dat zéker nog nader bekijken.

Meer informatie via
 
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds/ever
      

Laatste update ( 03 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.